реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

...А Бабу шкода!

Шість років тому прийняті закони про декомунізацію. Від них і досі верне зомбованих КПССом, але, як казав останній фюрер цієї т.б партії, "процесс пошол, товарісчі!"...

Радником з питань декомунізації запросив мене до себе в ОДА Валерій Куліч. І за 8 місяців роботи там, у тісній, майже щоденній співпраці з представником Українського інституту національної пам'яті Сергієм Бутком, нам вдалося закони виконати і очистити область на 90 відсотків. Були підніжки від своїх же начальників в обласних структурах, аж довелося декому нагадувати про денацифікацію. Були і від своїх, типу дуже гарячих хлопців. Та найголовнішим був тупий спротив чиновництва. Скажімо, намагалися лишити назви вулиць Піонерських, Жовтневих тощо. Або як сільський голова переконував, що історична назва села - Трисвятська Слобода задовга. Так наче існуюча на той час коротка - Радянська Слобода .

Прикро, що не вдалося відновити гарні історичні назви, як, скажімо, Баба (наголос на другому складі) - місцева влада переназвала його із Жовтневого Покровським. А Баба - це ж зв'язок із прадавньою історією! Проте місцеві побоялись прислів'я "Нема в лобу - їдь у Бабу!"

Зрозуміло, що назви Свинь та Псарівка не мали шансів - тепер це Вознесенське та Деснянське. Ну ніякі. Зате можна було б назвати оригінально, зі зв'язком з історією. Наприклад, Свердловка звалась колись Псарівкою, бо там були псарні новгород- сіверського князя. Ну й назвали б Княжим. Ні - деснянські, придеснянські і т.п. банальщини будуть тепер тільки плутати...

Та загалом дихати стало вільніше без лєнінів, кірових та інших кривавих катів. Спасибі Володимиру В'ятровичу і Верховній Раді за ці закони, а Валерію Кулічу - за розуміння і підтримку!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Сергій Бутко, декомунізація, Володимир В'ятрович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar