реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Селяни вже боронять свої землі вилами

Селяни з Локнистого Менського району на деякий час перекрили трасу Чернігів – Новгород – Сіверський. Вони протестували проти місцевого агрохолдингу, який переорав їх луги.

«Ввечері трактори зайшли в село, стали орати наділи, - кажуть селяни. – Ми піднялися на них усім селом із вилами. І поліцію викликали, і заяви понаписували». Та цього виявилось недостатньо – вийшли на блокування траси. Поліція вмовила їх звільнити проїзд.

Депутат Чернігівської обласної ради Василь Леоненко, який живе в сусідньому селищі Березні, каже: «Керівництво агрохолдингу ТОВ"Сіверський край" без будь - якої згоди власників паїв та дозвільних документів Локнистенської сільської ради дало команду вночі переорати луги, де селяни заготовляють сіно та випасають худобу. Це єдиний засіб їх існування в селі, де проживає 1200 жителів».

Виконуючий обов’язки старости Локнистого Віталій Кручко підтвердив, що село настроєне рішуче. Встановлено чергування, щоб припинити оранку. Та справжня причина протистояння в тому, що частина селян фактично продали свої наділи агрохолдингу через непрозорі схеми і тепер виникла така черезполосиця, яку й намагалися ліквідувати трактори цього підприємства.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Локнисте, рейдерство, Василь Леоненко, Василь Чепурний, агрохолдинги


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Олеже, до зброї! Ти де? Чи вила загубив? Десть з-за горбів: "Хлопціііі, тримайтесяяяяя...."
avatar