реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

РУХ відзначатиме 25 річницю

У вересні 2014 року виповнюється 25 років з часу створення Народного Руху України, який об’єднав довкола себе українців та привів їх до відновлення Української незалежної держави.

Вже в незалежній Україні Рух запропонував власну «Програму державотворення», на якій і базувалося будівництво держави.

Не будучи владною партією, Народний Рух України зробив величезний внесок у розвиток демократії, становлення національної держави. І зараз Рух відстоює національні інтереси України, сприяє інтеграції України в ЄС.

Враховуючи значення ролі Народного Руху України у відновленні Україною незалежності та розбудову її державності, Політична Рада Руху 14 червня 2014 року ухвалила:



1. Звернутися до Президента України з пропозицією видати Указ «Про відзначення 25-ї річниці створення Народного Руху України» та запланувати проведення заходів на державному рівні.

2. Провести урочисте засідання Центрального Проводу НРУ з нагоди 25-ї річниці створення Руху.

3. Провести прес-конференцію засновників та нинішніх керівників Народного Руху України.

4. Ініціювати створення разом з загальнонаціональними телеканалами документального фільму з нагоди 25-ї річниці Руху.

5. Провести в Києві та в усіх областях України заходи по вшануванню засновників і ветеранів Руху та національно-визвольних змагань.

6. Обласним організаціям Руху розробити і подати до обласних державних адміністрацій та обласних рад пропозиції щодо відзначення в областях 25-ї річниці створення Народного Руху України (зокрема проведення урочистих вечорів, виставок в обласних та районних бібліотеках, «круглих столів», заходів у навчальних закладах із залученням представників Руху).

7. Провести в обласних та районних центрах, інших містах урочисті вечори, круглі столи та інші заходи з нагоди 25-ї річниці Руху.

8. Обласним, районним та міським організаціям ініціювати публікації в газетах та інтернетсайтах, створення передач на місцевому радіо і телебаченні за участю засновників, ветеранів НРУ та науковців.

Чернігівську крайову організацію Народного руху України за перебудову засновано 9 липня 1989 року.









Коментарі (0)
avatar