реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Рух вантажівок таки обмежили

Виконком Прилуцької міськради таки постановив обмежити рух великовантажівок по вулиці Шевченка у місті Прилуки Чернігівської області. Відтепер максимальна вантажопідйомність автівок, які мають право рухатися вулицею Шевченка, є 3,5 тонни.

Нагадаємо, що 31 травня мешканці вулиці Шевченка міста Прилуки провели пікетування міської ради з вимогою вирішити проблему, яка виникла у результаті бездумної політики міського голови Юрія Беркута.

Мешканці вулиці Шевченка, зокрема місцева активістка Наталія Гуцол, вже неодноразово зверталися до влади Прилук із проханнями, а згодом – вимогами забезпечити їм нормальні умови проживання на власній вулиці. Причиною обурення прилучан стало те, що за вказівкою міського голови по вулиці Шевченка почали їздити вантажівки, руйнуючи при цьому абсолютно необладнану для їхнього руху дорогу, приватні помешкання прилучан та загрожувати особистій безпеці мешканців вулиці. Раніше вантажівки курсували вулицею, де мешкає сам Юрій Беркут

Тоді ж всі учасники пікетування зайшли до зали сесійного засідання Прилуцької міськради. Адже надавати слово окремим представникам громади міськвиконком відмовився. Побачивши в сесійній залі простих прилучан, які прийшли відстояти свої права, міський голова втік під крики протестувальників і опозиційних депутатів "Ганьба!".

31 травня сесія Прилуцької міськради ухвалила рішення, зведене до абсурду: рух по вулиці Шевченка заборонили автівкам, вантажопідйомністю понад 12 тонн. Обурені порожнім рішенням провладної більшості, депутати-опозиціонери покинули засідання сесії.

7 червня в Прилуках близько двох десятків містян перекрили рух автотранспорту по вулиці Шевченка. Протестувальники вимагали від міської влади припинити рух великовантажівок їхньою вулицею, адже це призводить до руйнування дороги, помешкань прилучан і є загрозою для їхнього життя. Підтримати людей також прийшли депутати Прилуцької міської та районної рад від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", громадські активісти, представниця КУНу.

Як заявляє депутат Прилуцької міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Валерій Чернов, громада Прилук показала, що саме прості люди є владою міста, а посадовці – це лише найманці. «Люди вийшли на протест, оскільки влада їх не слухала. Це дуже позитивно, що прилучани відстояли своє право на гідне й безпечне життя в рідному місті,» ‒ зауважив свободівець.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, громадська ініціатива, самоорганізація, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar