реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Розбійний напад на фермера: жителі села самі впіймали грабіжників

Грабіжникам, які напали на фермера, загрожує ув'язнення на строк від 7 до 12 років, про це сказала речниця нацполіції області Юлія Ковтун. У четвер у селі Орлівка Новгород-Сіверського району на фермера напали грабіжники. Крики про допомогу почув сусід. Він покликав свого сина, той - знайомих. Чоловіки разом наздогнали і затримали злодіїв за селом та передали їх поліцейським.

«Чую крик: «Поможіть». Ну я сюди - і став бігти сюди ось.»

Іван Титаренко, сусід фермера, на якого напали, розповідає - пораючись у своєму дворі, почув крики з сусідової оселі:

«Вибігаю сюди, він онде. Я добіг до паркану. Думав перескочити через паркан, але роки вже не ті. Тоді чую крик уже там – ну я їх не бачив. Я розвернувся і біжу назад до дверей. Він вибігає звідти, а я йду сюди і кажу: «Микола, що з тобою?». Він каже: «Мене вбивали бандити». Кров іде з голови.»

Чоловік показує, звідки напали злодії на його сусіда - чекали з ночі під навісом.

«З 12 годин ночі чекали там, за комбайном. А потім зранку вийшли сюди і чекали його тут. Ну не знаю о котрій. Ну у мене собаки гавкали десь з о пів на сьому – з шостої години, і переривалися. А це вже о пів на восьму я почув, як його почали вже бити. Як він вийшов з хати.»
Чоловік каже, грабіжників не злякався: «У мене такий стан був, не знаю – убив би їх. Якщо б ухватив лопату чи щось, я б їх прибив би на місці. Ну вони злякались і побігли у той бік – на городи туди.»

Син Івана Титаренка - Юрій згадує, коли батько покликав, він ще не вставав, було о пів на восьму ранку.

«Я до нього – він увесь у крові стоїть, голова розбита. Сергій каже, товариш наш спільний: «Давай проїдемо за село на машині.» За село проїхали – слідів ніяких не знайшли. Він каже: «Я піду болотом, пошукаю сліди, а ти їдь додому.» Я приїхав, потім підійшов сусід. Каже, бачили на греблі двох чоловіків - вищого і нижчого, незнайомих. Я - на машину. Віталій Федорович до мене, каже, поїдемо разом.

Сільському голові Віталію Рябченку про напад грабіжників на фермера повідомили його сусіди:

« Я по дорозі їхав, забрав медика, приїхав сюди. Надали йому допомогу медичну. А потім вирішили приступати до пошуків.»

Незнайомців помітили в полі за селом. Поки під’їжджали ближче, ті зникли в посадці. Дорогою чоловіки телефоном кликали на допомогу односельців.

Розповідає Віталій Рябченко, сільський голова: «Наші пожежники, кочегари і просто небайдужі підприємці – всі були задіяні, сусіди були з сусіднього села – з Козилівки. Ми там, у районі нашого Орлівського будинку престарілих, на полі оточили і затримали.»

Грабіжники були озброєні, каже сільський голова: «У них був «пневмат», ніж і труба. Трубу, як тікали, в кінці села скинули, а пістолет був з ними.»

Віталій Рябченко припускає: грабіжники вийшли на фермера по чиїйсь підказці.

«Один йшов на контакт, він розповідав, хто направив, по чиїй наводці. Як пізніше ми дізнались, вони вже були задіяні, ці хлопці, не в одному випадку, тобто пограбуваннях магазинів і т.д.»

Обоє грабіжників з сусідніх районів, зі слів Юрія Титаренка та Віталія Рябченка, один із них – школяр:

«Старшому – десь 27-29 приблизно, а меншому - 17 і ходить в 11 клас Холминської школи. А старший – з Луганщини, переселенець. Сім’я його проживає у Радомці Семенівського району. Там люди купили їм хату. Сім’я начебто, кажуть, нормальна.»

Юрій Титаренко, сусід фермера, на якого напали, каже: «І це ми, як би сказати, зреагували і згрупувалися ловити зловмисників - не поліції допомогу зробити, а самі для себе, тому що якщо ми цього не зробимо, то за нас це ніхто не буде робити. Щоб у інших пропав такий інтерес. Сьогодні зроблять з одним таке, завтра з другим, третім. І як у такому страху жити.»
На момент зйомки фермер Микола Лисак, на якого напали, був лікарні. Каже, почувається не дуже добре, напад згадує неохоче: «Трохи стрес такий, і хвилювання різні. Ну так удар був такий – череп не пробили. Зашитий, перев’язки.»

Речниця поліції Юлія Ковтун каже, нападники за такий злочин можуть сісти за грати на 7-12 років.

«Поліція затримала цих двох чоловіків в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 197 – це розбій, поєднаний з проникненням у житло, і він карається позбавленням волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.»

Андрій ТІТОК, Суспільне



Теги:Орлівка Новгород- Сіверського район, фермери, напад на фермера


Читайте також



Коментарі (0)
avatar