реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російського танкіста засудили до 8,6 років тюрми

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури командира танка 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі.

Слідчими встановлено, що 24 лютого сержант Микола Філатов у складі 41-ї загальновійськової армії рф перетнув державний кордон України з території Білорусі з метою збройного захоплення м. Чернігова. На початку березня загарбник напав на цивільного мешканця Чернігівщини та відібрав у нього коштовності, погрожуючи розстрілом. Невдовзі окупант потрапив у полон військовослужбовців Збройних Сил України.

Новозаводський районний суд м. Чернігова визнав окупанта рф винним за ч. 1 ст. 438 (порушенні законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України і виніс вирок – 8 років і шість місяців позбавлення волі.
Документування та досудове розслідування злочинної діяльності російського військовослужбовця здійснювали співробітники Управління СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури



Під час судового розгляду він визнав свою провину у вчиненні інкримінованого злочину та щиро покаявся. Сторона захисту просила призначити для нього більш м’яке покарання з огляду на щире каяття військовослужбовця та активне сприяння розкриттю злочину.

Судом при призначенні покарання прийнято до уваги як доводи сторони обвинувачення, так і доводи захисника підсудного.

За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури
Фото ілюстративне



Теги:російсько - українська війна, Халявин, прокуратура Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar