реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російські впливи на Україну

проаналізував у своєму дослідженні наш земляк, директор Центру України Інституту Європи Російської академії наук, доктор історичних наук Віктор Мироненко. Дослідження "Політичний вплив Росії в Україні (1991 - 2011 рр.)" представлено в Чернігівському Центрі перепідготовки державних службовців.

Автор у вступному слові на представленні влучно зауважив словами Прудона, що "власність -- є крадіжка". І нинішні політичні правлячі еліти України та Росії назвав компрадорською буржуазією, для якої національні інтереси чужі. Власність їх за кордоном, діти навчаються також там, банківські рахунки -- теж не у своїх країнах. Хоча націоналізм може бути офіційною ідеологією (це, певно, більше про Росію).

Віктор Мироненко переконаний, що "ніякої об'єктивної потреби у руйнуванні СРСР не було", але при цьому відхрещується від заяв про відновлення СРСР. Комуніста Симоненка він, власне, і комуністом не вважає.

"На пальцях двох рук можна перерахувати тих, хто в Росії всерйоз цікавиться Україною", -- казав Віктор Мироненко. Зрештою, керований ним Центр виживає самостійно, без допомоги держави. Проте приємно, що минулого року були захищені 4 дисертації з української проблематики і одна тема була сенсаційною: "Національне питання в ОУН - УПА".

"Тепер, коли хочуть замовити пропаганду -- йдуть до Затуліна, а коли треба серйозне дослідження -- йдуть у наш Центр", -- зауважив Віктор Мироненко.

Презентація перетворилася в зацікавлену розмову істориків про українсько- російські взаємовпливи.



Теги:українознавство, Україна - Росія, ОУН, Віктор Мироненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar