реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росіяни засадили в буцегарню українців за те, що вони українці

На адресу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської надійшов колективний лист від понад 400 осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі м. Сімферополя. Вони стверджують, що потрапили туди через громадянство України.

"Зазначена категорія громадян України скаржиться на дискримінацію по відношенню до них за ознакою належності до громадянства України. Ті, хто відмовляється від прийняття громадянства Російської Федерації, зазнають жорстокого поводження", — йдеться у листі Валерії Лутковської.

У прес-службі Лутковської зазначають, що Омбуцман має намір перевірити інформацію. Крім того, вона звернулась до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової з пропозицією організувати спільну перевірку дотримання прав і свобод осіб, які утримуються в пенітенціарних установах Автономної Республіки Крим. Основною метою цієї перевірки, на думку Валерії Лутковської, міг би стати моніторинг умов утримання зазначених осіб, а також фактів дискримінації, неналежного поводження та застосування тортур.День



Теги:права людини, переслідування, громадяни України, українці, Крим


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Не тільки ж перевіряти сир і масло з цукерками. Їм у нас.
avatar