реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Росіяни закрили єдину українську бібліотеку

"Ніхто не говорить про закриття бібліотеки”, - переконував нещодавно Надзвичайний і Повноважний посол України в РФ Єльченко. Але це сталося: як повідомило радіо Бі-Бі-Сі, закрито й опечатано бібліотеку української літератури у Москві.
Це єдина державна українська бібліотека на території Російської Федерації, в той час як в Україні діють сотні російських бібліотек.

Нещодавно у Бібліотеці був проведений обшук для виявлення "екстремістської літератури" -- до такої влада путіна-Мєдвєдєва зараховує книги про ОУН-УПА, визвольний український рух. Певно, попала в такий список і праця Симона Петлюри "Москвоська воша" -- автор тривалий час жив у Москві і навіть редагував журнал "Украинская жизнь". Але це було в Російській імперії... Певно, книги колишнього москвича також зараховані до екстремістських.

Знаменно, що під час обшуку російськими спецслужбами з української Бібліотеки вилучено не тільки 50 книг, жорсткі диски з комп'ютерів, але й читацькі квитки. Невже для пошуку екстремістів?
Як повідомила "Українській правді" директор Бібліотеки, слідчі відділу по боротьбі з екстремізмом Центрального адміністративного округу МВС Росії по місту Москві Павло Тимофеєв і Ацамаз Багдаєв під час вивозу сміття з бібліотеки - старих буклетів, вивісок, стільців - за участю російських телеканалів: Першого каналу і Вести намагалися підкинути в це сміття принесені з собою видання.

За словами Шариної, спочатку Тимофєєв намагався покласти цю літературу на книжкові полиці усередині бібліотеки, проте після того, як це помітили співробітники, і "вигнали його з будівлі", він кинув згорток у сміттєвоз.
Напередодні українська Бібліотека провела вечір. присвячений російському письменнику Льву Толстому -- не допомогло.




Теги:українська бібліотека, москва, ОУН-УПА, екстремізм, Симон Петлюра


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ха-ха-ха!!! Дык не те двери опечатывают москвичи... Жёлтые их и без библиотек шапками закидают, то бишь задавят своим легальным присутствием smile А у жёлтых ведь нет в Москве своих библиотек
avatar