реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Дружба в дії: московська влада таки ліквідовує Бібліотеку української літератури

Книжковий фонд Бібліотеки української літератури (БУЛ) планується передати Центру слов'янських культур, що створюється на базі Бібліотеки іноземної літератури ім. М. І. Рудоміно ("Иностранка"), про що попередньо йшлося ще в липні 2016 року.

Про це повідомляє департамент національної політики, міжрегіональних зв'язків і туризму міста Москви, пише Укрінформ

"Основу колекції (Центру слов'янських культур - ред.) має скласти книжкове зібрання Бібліотеки української літератури, яку "Иностранке" передає Департамент національної політики", - зазначається в повідомленні.

При цьому насторожує, що плутано йдеться про "колекції" книг Центру, а не про повноцінні "фонди". Директор Департаменту Володимир Черніков заявив про те, що після вилучення фонду БУЛ і фактичної її ліквідації "спільний проект з "Иностранкой" дозволить найкращим чином використовувати потенціал книжкових фондів українською мовою".

Такі перетворення підтримані екс-міністром культури, а нині спецпредставником Президента РФ з міжнародного культурного співробітництва Михайлом Швидким.

Як повідомлялося, правоохоронні органи РФ 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директор, 58-річна Наталія Шаріна була затримана. Відносно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності). 5 квітня директору бібліотеки було пред'явлено ще одне обвинувачення - в розтраті (ч. 4 ст. 160 КК РФ). За версією слідства, витрачання Шаріною коштів, призначених для виплати юристам Бібліотеки, на її захист як директора БУЛ (у першій кримінальній справі про екстремізм у 2011-2013 р.р.), було нібито незаконним. За словами ж адвоката Івана Павлова, пред'явлення другого обвинувачення було зроблено для підстраховки, через невпевненість у вагомості першого.



Теги:бібліотека української літератури, екстремізм, фсб, москва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar