реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росія шукає український націоналізм у бібліотеці

З Бібліотеки української літератури в Москві вилучено понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Росії, про це українським журналістам повідомила директор бібліотеки Наталія Шаріна. За її словами, вилучення літератури здійснював Відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії. За повідомленням Шаріної, співробітники міліції в електронному каталозі набрали слово «націоналізм» і вилучили всі видання, в яких було знайдено це слово.

Також Наталія Шаріна зазначила, що на запитання про підстави для вилучення книжок слідчі відповіли, і це записано у протоколі обшуку, що «література вилучається для проведення психолого-лінгвістичної експертизи». Директор бібліотеки пояснила, що відповідно до статті 13 федерального закону «Про протидію екстремістській діяльності», екстремістською літературою визнано ту літературу, список якої оприлюднено на офіційному сайті Міністерства юстиції РФ. «Жодного видання, жодної книжки, що входить до цього списку, у нас немає і знайдено не було. Тому, якщо ми говоримо про порушення цього закону, тут до нас жодних претензій немає», – сказала вона.

Як стало відомо УНІАН, вилучено близько 50 книжок. Зокрема, це книжки про митрополита Андрія Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху «Пора», а також газети «Нація і держава», «Шлях перемоги», «Українське слово». До цього списку також потрапило видання «Національна безпека України» тощо.

За матеріалами УНІАН




Теги:Україна -Росія, москва, сеператизм, націоналізм, екстремізм, бібліотека


Читайте також



Коментарі (0)
avatar