реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Росіяни загубили ...супутник

Російські космічні війська втратили зв'язок з військовим супутником, через дві години після його запуску
Наземні служби продовжують пошуки космічного апарату.

Апарат, що стартував з космодрому "Плесецьк", не вийшов на зв'язок в розрахунковий час. Про це повідомив командувач космічними військами Олег Остапенко. Він підтвердив, що військовий супутник можна вважати втраченим, передає Інтерфакс. За словами фахівців, супутник повинен був вийти на кругову орбіту, але в результаті збою вийшов на еліптичну, і не зможе виконувати свої функції. За попередньою версією помилка сталася через неправильну роботу розгінного блоку. Спочатку передбачалося, що політ можна буде змінити, але в космічній галузі спростували цю думку. За словами експертів, для цього в апарата не вистачить палива.

Остаточні причини аварії належить встановити міжвідомчої комісії. Вивести супутник на орбіту повинна була ракета-носій «Рокот». До кінця розслідування запуски ракети цього типу припинені.

Це не перший випадок втрати російських супутників за останній час. В кінці минулого року були втрачені апарати супутникової системи ГЛОНАСС.

Джерело: Эхо Москвы




Теги:Плесецьк, космос, Глонасс, занепад Росії, Росія


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Да, умом Рассию не панять... А каким таким органом её понимать? А ещё лезут в мировые расклады...
avatar
2
Спіймають інопланетяни обов'язково!!! І урочисто передадуть недоумковатим під час проходження на теренах України і Польщі Євро-2012! А поки-нехай спокійненько літає, адже не череду корів запустили!?
avatar
3
Та з такими "раскладами" хіба їх можна назвати землянами ???
avatar