реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ревізори в університеті: порушень -- на мільйон!

У Чернігівському державному технологічному університеті ревізори виявили фінансових порушень майже на 1 мільйон гривень

Ревізія фінансово-господарської діяльності Чернігівського державного технологічного університету за період з 1.10.2008 по 28.02.2010 встановила порушень фінансової дисципліни на суму, що перевищила 953 тис. грн.

Причому, як повідомив заступник начальника відділу інспектування у сфері освіти і науки Леонід ВИСОЦЬКИЙ, порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, виявлено на 860 тис. грн.

Зокрема, це порушення, пов'язані з виплатою доплат і надбавок до окладів працівникам, не передбачених діючим законодавством. Загальна сума використаних таким чином коштів спеціального фонду університету склала 573 тис. грн.

Квартальні премії членам ректорату в розмірі 3-х посадових окладів виплачувалися без врахування фактично відпрацьованого часу (у тому числі і за час перебування працівників у відпустках і за час тимчасової непрацездатності). Внаслідок цього незаконно використано 32 тис. грн спеціального фонду.

Але найбільше вразив ревізорів «науковий» підхід до оплати праці водіїв закладу. Із спецфонду університету їм робили доплати у розмірах 47-50% до посадових окладів за… розширення зони обслуговування. Тобто за обслуговування двох автомобілів.

«Оскільки за специфікою роботи водії не можуть працювати на двох автомобілях одночасно, доплати на загальну суму 30 тис. грн. їм були виплачені з порушенням законодавства», -- пояснив Леонід Висоцький.

Крім того, за його словами, ревізія встановила фінансові порушення при надходженні коштів на рахунок університету із «студентських рахунків», відкритих у ВАТ «Демарк».

Як наслідок, складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення за ст.164-2 КУпАП. Контрольно-ревізійне управління надіслало університету обов'язкові вимоги щодо усунення порушень та ініціювало застосування до нього фінансової санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Матеріали ревізії передані до прокуратури в Чернігівській області.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області




Теги:ревізори, Штраф, КРУ, Чернігівський державний технологічн


Читайте також



Коментарі (0)
avatar