реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Реконструйовані котельні зменшили залежність від Росії

Реконструкція котелень в області дала змогу зекономити понад 5 мільйонів кубів газу

Питання зменшення залежності української економіки від імпортних енергоносіїв, переходу на інноваційний розвиток у напрямку використання паливно-енергетичних ресурсів знаходиться під постійною увагою Президента України.

На Чернігівщині розуміють, що для того, аби зекономити кошти, необхідно використовувати не лише газ, а й інші енергоносії. У цьому переконалися журналісти Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-Центр» та газети «Деснянська правда», відвідавши котельні Седнівського навчально-виховного комплексу, що у Чернігівському районі.

Як з’ясувалося, в цьому сучасному комплексі, який складається зі школи на 240 місць і садка-ясел на 35 місць, працюють котельні двох видів.

Перша опалює приміщення за допомогою газу, інша - працює на дерев’яних пелетах.
Школа такого масштабу потребує великої кількості грошей із державного бюджету на опалення. І ось що вражає: якщо опалювати приміщення дерев’яними пелетами – економія виходить майже вдвічі. 420 тисяч необхідно заплатити за газ і лише 260 тис за пелети.

За інформацією заступника директора департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслава Сальникова, це не єдиний район на Чернігівщині, де використовуються енергозберігаючі технології. І якщо раніше дерев’яні пелети продавалися переважно за кордон, то з недавніх пір 6 котелень у різних куточках Сіверського регіону (у Семенівці, Щорсі, Ріпках, Новгороді-Сіверському та Седневі) працюють на деревині.

Загалом же, у період з 2010 по 2012 роки у Чернігівській області проведено реконструкцію 75 котелень як комунальної теплоенергетики так і бюджетної сфери. 32 котельні переведені на тверді види палива. У такий спосіб зекономлено понад 5 мільйонів кубів газу.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
за повідомленням Чернігівської обласної державної
телерадіокомпанії «Сівер-Центр»



Теги:газ, Чернігівська ОДА, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar