реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Рекомендується для ознайомлення працівникам ЗМІ, СБУ, прокуратури …

Стефан Романів, секретар Світового Конгресу Українців, виконавчий директор організації «Committee of languages in Australia», яка відповідає за розвиток мов і збереження культур Австралії та Віктор Рог - публіцист, редактор газети «Шлях Перемоги» презентували у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» збірку статей: «Українофобія: п’ята колона та її ляльководи» та збірку спогадів учасників національно – визвольної боротьби 1917-1920 років: «Україна у вогні революції».

У першій збірці наводяться факти про підривну антидержавну діяльність в Україні явних і прихованих агентів іноземного впливу. Хто, як і чому прагне зруйнувати українську державу і що цим намаганням слід протиставити. На ці та інші питання автор намагається дати відповідь у статтях, написаних і опублікованих в ЗМІ протягом 2002-2008 років.

Рекомендується для ознайомлення працівникам ЗМІ, СБУ, прокуратури, органів внутрішніх справ, суддям, політичним діячам та державним службовцям.

До другої збірки увійшли спогади Юрія Липи, генералів Армії УНР Володимира Сікевича, Олександра Вишнівського, Михайла Крата та інших.

Чим цікава ця збірка для чернігівців? У ній декілька спогадів безпосередньо стосуються Чернігівщини. Наприклад, розповідь про «Нашу Світланку» - Світлану Харченко, уродженку Чернігово-Сіверщини, лікаря 3-ї стрілецької Дивізії, наречену підполковника Армії УНР, у подальшому полковника УПА Івана Ремболовича (з Городні), що загинула від рук більшовиків.

Рекомендується історикам та всім, хто цікавиться історією рідного краю.

Під час спілкування з присутніми на зустрічі пан Стефан Романів, зазначив, що у західній цивілізації мультикультурність це нормальне явище, у тій же Австралії на державному рівні підтримується понад 70 мов, у Мельбурні проживає найбільша кількість греків після Атен, у федеральному уряді 5 –ро міністрів мають грецьке походження. Проте, їм і на думку не спадає виголошувати промови на засіданні австралійського парламенту грецькою, адже державна мова одна – англійська. В Україні ж у цьому відношенні ситуація дивовижна, якщо не абсурдна.

Якраз книгарня «Інтермеццо», - зазначив пан Стефан, - працює у тому форматі, який прийнятий у цивілізованих країнах. Тут я побачив видання польською, білоруською, англійською, російською, німецькою, французькою, грузинською, болгарською, татарською мовами але головний пріоритет належить українській мові та культурі. І це віддзеркалює правдиву Україну.

Прес-служба

культурно-мистецького центру

«Інтермеццо»







Теги:Інтермеццо, О. Ясенчук, С. Романів, книги, українофобія, Австралія, В. Рог, ОУН (б), УНР, СКУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar