реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Росія визнала Світовий конгрес українців «небажаною організацією»

Генеральна прокуратура Росії визнала «небажаною організацією» Світовий конгрес українців. У заяві прокуратури вказано, що діяльність організації становить «загрозу основам конституційного ладу і безпеки Росії». Про це повідомляє Радіо "Свобода"

Світовий конгрес українців створений 1967 року в США. Зараз штаб-квартира розташована у Торонто. Згідно з повідомленням на сайті СКУ, організація є координатором для українських діаспор по всьому світу.

Закон про «небажані організації» президент Росії Володимир Путін підписав у травні 2015 року. Згідно з документом, таким структурам забороняється працювати на території Росії. Співпрацювати з ними також заборонено.

Небажаною може бути визнана будь-яка неурядова організація, яка, на думку генерального прокурора або його заступника, становить «загрозу безпеці держави і основам конституційного ладу».

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням генеральної прокуратури Росії щодо визнання «небажаною» діяльності Світового конгресу українців.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Таке рішення вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ, вважають в МЗС.

З іншого боку, не може не тішити той факт, що зареєстрована у Канаді неурядова організація українців «становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки РФ», заявили в МЗС.

«Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля, хоча метою цієї організації є підтримка української ідентичності, реабілітація українських поранених військовослужбовців та цивільних осіб, що постраждали від російської збройної агресії проти України, здійснення просвітницьких програм та українського шкільництва за межами України, а також збереження національної пам’яті про жертви Голодомору в Україні у 1932-1933 роках», заявили в МЗС.

Україна готова вжити усіх кроків у відповідь на це ганебне рішення держави-агресора та закликає міжнародну спільноту розглядати це рішення Генеральної прокуратури РФ як чергове зухвале порушеня фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території Росії, та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим».



Теги:українофобія, СКУ, розпад Росії, гібридна війна, українська діаспора


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Очередной раз авторы статеек на данной помойке рассмешили.
Все давно и прекрасно знают кому и как подчиняется данный "конхрес", и даже номера кабинетов в здание. ЦРУ известны, такая вот давняя история " украинской" конторы
avatar