реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Рецепти від Івана Просяника

Нещодавно побачила світ нова книга відомого травозная з-під Бахмача, письменника, члена товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Івана Просяника "Скарбниця молодечої сили". В основному вона друкувалася в газеті "Біла хата" під назвою "Арсенал молодечої сили". Книга вийшла мізерним накладом 250 примірників.

Тож редакція "Сіверщини" вирішила друкувати з неї уривки у вигляді помічних рецептів -- тих же, хто хоче відчути смак українського слова, волошебство волховських знань, радимо звертатися до автора чи до редакції "Сіверщини". У книгарнях книга поширюватися не буде.

Отже, для початку кілька рецептів від знахаря Івана Просяника, сина українського волхва Горасима Просяника.

Для чоловічої сили.

П'ять личинок мілі воскової (вона не шкідник, а помічник), не окуклених ще. Залити півлівтрою первачку. Два тижні в теплі постояти. По двадцять крапель ранком і перед сном.

Калган або ж перстач прямостоячий латиною так і зветься -- "потенція- ерекція". Стародавній припис: 50 г кориці, 100 г кореня калгану, копаного під час цвітіння, настояти на двох літрах вина (краще домашнього). Настояти три седмиці (21 день) в темряві, щодень струшуючи. Вживати по три столові ложки за три години перед сном. Таким бадьорим настоєм запорожці пригощали посольства, дальніх вістових, брали з собою у важкі походи. Це допомагає і при хронічних запаленнях легень, ротової порожнини, спиняє кров тощо.

При ревматизмі.

Стакан ряски на відро окропу. Попарити ноги з півгодини. Витерти, щоб аж горіло, бджоляним підмором. Обмотати і -- до ранку будеш стрибати, як цап.

Як настоювати підмор.

Найбільш лікувальний той, що взятий з медогонки під час липневого качання -- бджола тоді має найбільше отрути. Засипати в посудину, залити, щоб покрило 40 градусною горілкою, закатати металевою кришкою, обмотати чорною ганчіркою, виставляти на сонце три тижні. Тоді процідити. Пити настоянку тричі на день по столовій ложці за півгодини до їди при аденомі передміхурової залози, при нефритах, гломерулонефриті. А ще має дивовижні наслідки при зайвій вазі. Помічне і при витираннях.

Для лікування простатиту.

По дві ложки кори ліщини, стільки ж іван-чаю на літр окропу. Настояти дві години. Це норма на два дні. Ляками повинне стати і гарбузове, соняшникове насіння (висушене, але не смажене).

Також можна пити деревій -- він росте всюди. По склянці вранці й увечері пийте як чай. Якщо нема клопоту з венами. Якщо є -- остудник голий. Столова ложка на 250 мл окропу. Настояти дві години і випивати за день.

Передплачуйте газету "Сіверщина" -- і протягом всього півріччя будете отримувати безцінні рецепти від народного травозная Івана Просяника. Передплата на "Сіверщину" по всій Укра
їні!



Теги:простатит, волховські знання, народна медицина, Ревматизм, Іван Просяник, травознай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar