реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Рецепти проти осінньої хандри

Восени важливо зуміти уникнути двох речей - хандри та застуди. А допоможе тобі в цьому правильна їжа. Ми розповімо про які продукти краще на якийсь час забути, а якими запастися по-краще.

Побороти осінню депресію допоможуть продукти, що містять глюкозу, магній, триптофан, поліненасичені жирні кислоти омега-3 і вітаміни групи В.

1. Головне джерело глюкози - вуглеводи. Тому на сніданок обирай мюслі або каші з цільнозернових круп. Також джерелом глюкози стане хліб з борошна грубого помелу.

2. Магній допомагає організму боротися зі стресом. Тому включи у свій раціон молоко, горіхи, шоколад, рибу, бобові, банани, шпинат, спаржу, кукурудзу і брокколі.

3. Триптофан сприяє виробленню "гормонів щастя". Найбільше цієї речовини міститься, звичайно ж, у бананах і шоколаді. Їж на здоров'я, але знай міру!

4. Обов'язково споживай жирні сорти риби. Тунець, сьомга, сардини, анчоуси, скумбрія - найкращі помічники в боротьбі зі стресом.

5. Нестача вітаміну В може призвести до анемії, депресії, втраті апетиту. Молоко, субпродукти, риба, картопля захистять тебе від хвороб.

Чого слід уникати?

1. М'ясні продукти та копченості можуть стати причиною депресії. Якщо не можеш відмовитися від м'яса, вживай яловичину і баранину, а від курки та свинини краще утриматися. Тваринні жири негативно впливають не тільки на серцево-судинну систему, а й на настрій.

2. Не захоплюйся фаст-фудом і продуктами, які піддалися підвищеній кулінарній обробці. Чіпси, сухарики, крекери, випічка можуть стати причиною авітамінозу. Хочеться чогось пожувати - їж фрукти.

3. Заміни цукор медом. Мед живить мозок і не шкодить фігурі.

Леді. точка



Теги:осінь, Хандра, депресія, Вітаміни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar