реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Прокуратурою Чернігівської області пред’явлений до суду позов в інтересах батька загиблого солдата

Прокуратурою Чернігівської області прийнято рішення про здійснення в суді представництва інтересів чернігівця, син якого у вересні цього року загинув під час несення військової служби в зоні АТО.

Батько загиблого є юридично необізнаною особою похилого віку, у зв’язку з чим законодавством передбачена можливість такого представництва, повідомляє прес- служба обласної прокуратури.

При вивченні обставин, викладених у зверненні цього громадянина, встановлено факт порушення вимог законодавства про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей. Син цього чоловіка — рядовий одної з частин української армії — загинув у зоні проведення антитерористичної операції у зв’язку з виконанням обов’язків військової служби. Батько подав до уповноваженого державного органу всі документи, необхідні для призначення одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Однак ні в передбачений законодавством місячний строк, ні пізніше рішення щодо призначення допомоги прийняте не було й допомогу досі не виплачено.

Як повідомила начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури Чернігівської області Валентина Єреп, 5 січня прокуратурою було направлено до суду адміністративний позов про визнання протиправною бездіяльності Міністерства оборони та зобов’язання виплатити батькові загиблого передбачені законом кошти.



Теги:прокуратура Чернігівської області, соціальний захист, АТО, родини героїв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar