реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокуратура вивчає діяльність кума Соколова - начальника "Чернігівводоканалу"

Слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем особами, які очолювали КП «Чернігівводоканал» в період з 2004-2016 роки, внаслідок яких державним інтересам заподіяно збитки на суму 33 млн грн (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно з угодами про субкредитування між Міністерством фінансів України, Міністерством з питань житлово-комунального господарства України та КП «Чернігівводоканал» у 2007 та 2009 роках комунальне підприємство прокредитоване на суму понад 20 млн доларів США. Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Службові особи, достовірно знаючи про наявність на підприємстві достатніх коштів, отриманих від оплати за водопостачання та водовідведення, які мали б спрямовуватися на оплату кредитних зобов’язань, штучно створили заборгованість по цих угодах, припинивши їх оплату з серпня по листопад 2015 року.

Борг віднесли до категорії такого, що виник внаслідок різниці в тарифах. За зверненням працівників підприємства до Мінфіну про його погашення отримали відповідну субвенцію з Державного бюджету України.

Таким чином, погашення кредитних зобов’язань по договорах субкредитування перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку в сумі понад 33 млн грн повністю відбулося за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету України, у той час як отримані від споживачів кошти підприємство використало на власні потреби.

Наразі триває виконання комплексу слідчих дій, пов’язаних з фіксацією злочинної діяльності, пошуком та збором доказів, які є істотними у кримінальному провадженні. Здійснюються інші процесуальні дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення службового злочину.

Керував підприємством у той час кум чернігівського міського голови Олександра Соколова - Олександр Шкінь, що новим міським головою публічно відсторонений від займаної посади.



Теги:казнокради, Олександр Соколов, Наш край, Чернігіводоканал, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Че то мало, пускай на закупке от ТД "Євротрубпласт" отнимут процентов 30, так по легкому, менее не Шкинь, ни Коцур не соглашались работать, впринципе это ихняя такса по всем трубопроводам из полиєтилена.
avatar