реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Прогноз для Росії від Валерія Солов’я

Він був професором елітного Московського державного інституту міжнародних відносин і його терпіли, хоча опозиційність до путінської влади була очевидною. Каже, що терпіли завдяки любові студентів і довготерпінню ректора… Ну, повіримо чи ні, але звільнився він тільки цього року.

Кажуть, що його прогнози дуже точно збуваються. Опоненти ж навпаки – що жоден не збувся. Але нам його прогнози на 2020 рік важливі як симптоми.

Отже професор Валерій Соловей каже: «Можем заключить с вами пари, что уже 2020 год будет роковым и в исторической перспективе заканчивающийся 2019-й со всеми его пертурбациями назовут последним спокойным годом России. А уже в 2021-м, максимум в 2022 году, ни Путина, ни путинской системы не будет».

Кожен українець скаже: дай Бог! І ладен буде перехреститися хоч і лівим ліктем! Але чи ж так це буде? Хоча те, що Росія невпинно наближається до свого фіаско – безсумнівно. Цікаво, що коли раніше прогнози про розпад Росії вважалися фантазією націоналістів – мрійників (звісно, українських), то зараз видатна демограф Елла Лібанова та аналітик – економіст Олександр Пасхавер свої прогнози - аналізи починають так: «Коли Росія розпадеться, то…».

Проте московський професор Валерій Соловей не бачать підстав для розпаду Російської Федерації саме як державного утворення. Мовляв, ніяких впливових локальних сепаратизмів, крім Північного Кавказу, він не бачить. Звісно, з Москви не видно ні самоспалення удмуртського професора Альберта Разіна через нищення Москвою удмуртської мови, не бачить наростання татарської самосвідомості, яке супроводжується арештами активістів, мітингів, еміграцією переслідуваних і створення ними руху «Ідель- Урал», не видно зі столиці імперії і виборів інязора (головного старшини) ерзянського народу і вперше це став не просто громадянин України, а учасник бойових дій проти Росії Олександр Болькін. Москва ніколи не звертала уваги і на витіснення росіян з усіх органів влади Саха – Якутії, не кажучи про Тиву, де білих (читай – росіян) просто вбивають на нічних вулицях…

Проте Валерій Соловей прогнозує загострення агресії Путіна, бо той старіє і хоче встигнути відновити СРСР наскільки це можливо. Відтак прогнозує і втюхування Донбасу Україні на московських умовах, і якусь форму агресії щодо країн Прибалтики, коли й НАТО сяде в калюжу, не зможучи втрутитися. Але московський професор переконаний, що план такий у Путіна є та тільки його реалізація буде не такою, як бажають путінці і при цьому говорить словами Горбачова: «Сложные и масштабные замыслы режиму сейчас никак не по плечу: «нАчать», как говорил Горбачёв, получится, а вот «углУбить»...»

Варто зауважити, що за його прогнозом, гасити черговий український Майдан прибуде загін донбаських «ополченців». Та вже їздили донецькі на Антимайдан, маємо досвід…

Відтак, після поразки нового наступу на Україну і Прибалтику та Білорусь, Путін буде зміщений. І до влади прийдуть ліберали, бо ті, що правіше Путіна, мовляв, інтелектуально бідні. Якби ж це було аргументом для Росії…

На думку Валерія Солов’я, реалізація нового агресивного плану Путіна почнеться вже весною. І як доказ наводить поведінку оточення Путіна, яке розуміє ризики – Ротенберги і Ткаченко виводять свої мільйони за кордон, «ЛУКОЙЛ» поспішно переводить рублі в долари, Алекперов вперше задумався про продаж своєї компанії.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:гібридна війна, Валерій Соловей, російська агресія, розпад Росії, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar