реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Продаж землі? Ні!

Останнім часом влада активно обговорює питання продажу земель сільськогосподарського призначення. В підготованому законопроекті передбачається, що в Україні буде оголошено вільний продаж земель в тому числі і громадянам іноземних держав.

-- Партія «Батьківщина» різко засуджує такі дії провладної партії і стає на захист українців, які висловлюються проти того, щоб українські землі були скуплені купкою наближених до Януковича олігархів. Саме тому по всій Україні розпочалася підготовка до проведення референдуму з метою зупинити владу, --йдеться в повідомленні, отриманому редакцією "Сіверщини".

В Чернігові на Красній площі пройшли збори, на яких була підтверджена необхідність проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони купівлі-продажу землі. Майже 300 чернігівців поставили свої підписи під цією ініціативою. Було сформульовано питання, яке буде виноситися на референдум та була обрана ініціативна група, що займатиметься організацією Всеукраїнського референдуму. Вона складатиметься з 22 чоловік.

Виступаючи перед чернігівцями, депутат міської ради В’ячеслав Лебідь навів приклади як до землі ставляться в інших країнах: «Скажімо ні в Америці, ні в країнах Євросоюзу немає вільного продажу земель сільськогосподарського призначення. Бо земля є національним багатством. Землю можуть викупити лише ті, хто власноруч її обробляє від 10 до 30 років».

За словами Голови Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександра Кодоли: «В Україні на сьогодні не існує механізмів, законів чи певних правил, які би чітко регулювали ринок земель. Саме тому прийняття закону про продаж земель сільськогосподарського призначення, яке ініціює влада, приведе до того, що відомі багатьом олігархи за безцінь скуплять українські землі, а звичайні громадяни з цього не матимуть жодної вигоди».

Олександр Кодола сказав, що Чернігів – це перше місто в області, де були проведені такі збори. До кінця травня такі ж збори мають пройти у кожному районному центрі області, де будуть утворені ініціативні групи з підготовки референдуму.

Наприкінці зборів була підписана заява до міського голови зі зверненням про реєстрацію ініціативної групи.




Теги:Батьківщина, національне багатство, проблема, продаж землі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar