реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Прищі, геть!

Не одне люстерко прийняло на себе докірливі погляди і зіпсований настрій того, хто в нього дивиться. А все -- через капосні прищі. Медики, звичайно, порадять звернутися до лікаря. Косметологи запропонують дорогі процедури. А от чи є в арсеналі народної медицини засоби, які можуть допомогти позбутися цієї напасті? Виявляється. є!
Способів у народній медицині -- безліч. Їхня основна мета зробити жирну шкіру обличчя менш жирною. Ну й варто знати, що, як правило, появі вугрів та прищів сприяє нераціональне харчування: коли людина харчується незбалансовано, вживає багато цукру, крохмалю, жирних та смажених продуктів тощо. Сприяють вугровим висипам також ендокринні розлади та нервове перенапруження.

Та що ж все ж таки робити з прищами? Одним із простих і поширених способів очищення шкіри, схильної до утворення вугрів і прищів, є сольова чистка. Для її проведення треба намочити ватний тампон в камфорному спирті або кремі для гоління. Потім акуратно доторкнутися до суміші дрібної солі та харчової соди. Круговими рухами нанесіть суміш на обличчя по масажних лініях знизу вгору. Потримайте суміш кілька хвилин, потім ретельно змийте водою.

Якщо пори на вашому обличчі розширені, то для лікування прищів можна скористатися спиртовими настоянками звіробою, полину або хмелю. Для цього приготуйте спеціальний лосьйон. Залийте 1 столову ложку свіжої або висушеної трави склянкою окропу, потім суміш остудіть, процідіть, додайте 1 столову ложку винного або яблучного оцту і рівну кількість спирту.

Якщо шкіра суха, то спирту необхідно додати втричі менше. Приготовлений лосьйон використовуйте для компресів – складену марлю або тонкий шар вати вмочіть в настоянку та накладіть її на 10-15 хвилин на пористі ділянки шкіри.

Небажані висипання можуть бути викликані недостачею в організмі корисних мікроелементів. Можна спробувати ще й такий народний засіб. 400 г. подрібненого часнику насипте у банку, залийте горілкою або спиртом і виставте на сонце. Тримайте, поки суміш не пожовтіє. Після цього настоянка готова до вживання. Вживати її треба починати з 5 крапель, запиваючи водою. Щодня кількість крапель збільшувати на 1. Коли ви досягнете 25 крапель, почніть їх кількість зменшувати в тому ж порядку. Через пару тижнів запалення на обличчі пройде, а прищі підсохнуть.

Також серед найвідоміших народних засобів від прищів є алое. Зрізані листки алое помийте і на 10 діб покладіть в темне прохолодне місце. Потім листки подрібніть, залийте холодною кип’яченою водою (5 частин води на 1 частину алое), настоюйте протягом години, потім суміш прокип’ятіть 2-3 хвилини і процідіть. Суміш ефективна для протирання обличчя при шкірних запаленнях, жирної шкіри, висипу вугрів.




Теги:часник, народна медицина. алое, вугрі, прищі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar