реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

При Байдену Коломойського посадять у США

Якщо кандидат від демократів Джо Байден очолить Сполучені Штати Америки, його уряд притягне до відповідальності українського мільярдера Ігоря Коломойського
Про це вашингтонський політолог Андрій Піонтковський заявив в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"З найпомітнішою фігурою, паном Коломойським, (новий американський уряд - ред.) розмовлятиме мовою оголошення в міжнародний розшук та екстрадиції до Сполучених Штатів", - зазначив експерт.

На думку Піонтковського, на території США на Коломойського чекає "довічне ув'язнення за вчинені ним економічні злочини".

Ігор Коломойський потрапив до списку "Миротворця". Серед причин – громадянство інших країн, маніпуляції та дестабілізація суспільно-політичного життя в Україні, а також організація поширення завідомо неправдивої інформації на підконтрольному телеканалі.

За даними "Миротворця", у 2014 році Коломойський продав паливо ЗСУ за завищеною ціною. У 2017 році бізнесмена звинуватили в незаконному виведенні двох мільярдів доларів з "ПриватБанку".

Зазначимо, що 21 травня 2020 року державний «ПриватБанк» звернувся до Канцелярського суду американського штату Делавер з позовом про відшкодування збитків, яких, як вважає банк, він зазнав у результаті різних протиправних дій. Ці дії, вважає «Приватбанк», вчинені проти нього його колишніми власниками – Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, їхніми наближеними особами Мордехаєм Корфом, Хаїмом Шошетом та Уріелом Лейбером, а також компаніями, зареєстрованими у США. Загалом у позові йдеться про «відмивання грошей» протягом майже 10 років загальним обсягом у 470 млрд доларів – тобто, майже 13 річних бюджетів України.
За даними ЗМІ



Теги:Україна - США, Коломойський, олігархат, американські вибори


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мабуть, правда если джо простется!!! Что маловероятно. Ибо он просыпается если есть что украсть....
avatar