реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Потвори з Femen перейшли всякі межі

Сьогодні в Україні, де, здається, вже не дивуєшся нічому, сталася екстраординарна подія. Потвори, яких важко назвати просто дівчатами чи жінками, спиляли бензопилою дерев`яний Хрест, встановлений в центрі столиці України, над Майданом Незалежності, під стінами Міжнародного центру культури і мистецтв.

Цей об’єкт більш відомий в народі під своєю колишньою назвою — Жовтневий палац культури. Може, не всі знають, що в цьому будинку у трагічні 30-і роки, в найчорніші роки чорного комуно-радянського режиму, була установа НКВД, карального органу цього режиму, і в цих стінах, в цих катівнях були вбиті або засуджені до смерті сотні, якщо не тисячі безневинних людей. І той 5-метровий Хрест із зображенням на ньому розіп’ятого Ісуса Христа був встановлений громадськістю на вшанування пам`яті тих жертв тоталітарного режиму. Варто нагадати, тим більше, що цю дату чомусь обходять мовчанкою і медіа, і політичні сили, що 2012-й — це не лише рік ЄВРО і Олімпіади, це рік 75-річчя Великого терору 1937-го, сумний ювілей, про який чомусь майже забули. Але його не забувають «відзначити» ось так.

Парадокс полягає в тому, що потвори з Femen, які всім своїм бандитсько-хуліганським акціям прагнуть надати політичної мотивації, цю пов’язали з боротьбою з тоталітаризмом. Тобто, «протестуючи проти тоталітаризму», знищують пам’ятник його жертвам. Якщо конкретно, наші задрипані фемінки цим актом, як вони заявили, протестували проти засудження цього дня в Москві учасниць російської панк-групи "Pussy Riot". (Для точності, вкажемо, що мародери спиляли хреста ще до оголошення вироку в Москві, просто як «попередження»).

Тут для інформації доведеться сказати кілька слів про ту групу. Панк-група "Pussy Riot" організовувала свої виступи у форматі несанкціонованих акцій в несподіваних місцях: станції московського метро, дахи тролейбусів, слідчий ізолятор поліції, Червона площа. Ці виступи носили характер політичного протесту проти режиму Путіна, проти згортання демократії і відродження тоталітаризму в Росії. Але дівчата з гурту явно загралися, коли провели подібну акцію 21 лютого цього року в головній християнській святині Росії — московському Храмі Христа Спасителя. Очевидно, висловивши цим протест проти того, що путінський режим підтримується Московським патріархатом , очолюваним Патріархом Кірілом. Пробравшись у храм в масках, дівчата провели так званий "панк-молебень" — "Богородиця, Путіна прожени!" і були заарештовані. Сьогодні на лаві підсудних опинилися троє дівчат групи. Хамовницький суд Москви визнав їх винними в розпалюванні релігійної ворожнечі, оскверненні релігійних почуттів віруючих, хуліганстві. Вирок — два роки позбавлення волі. Таке доволі суворе покарання викликало сьогодні акцію протесту демократичних сил у Москві.

А тепер повернімося до нашої столиці Києва, до абсурду, коли протест проти тоталітаризму вилився у знищенні пам’ятника його жертвам. Тепер про релігійний бік справи. Ось пояснення, дане сьогодні в інтернеті отаманшею наших фемінок на її блозі на сайті «Эхо Москвы»: "Данным актом FEMEN призывает все здравые силы общества нещадно выпиливать из мозга трухлявые религиозные предрассудки".

Все це абсолютна демагогія і лицемірство. Протест проти керівництва такої-то церковної організації, в даному разі Московського патріархату, перетворюється в наругу над християнством, над релігійними почуттями мільйонів віруючих. І спекулювання на темі релігійної, духовної, політичної експансії Росії, в тому числі в особі Патріарха Кіріла, це просто спекулювання, яким, втім, весь час вирізняються дії фемінок.

Сьогоднішня акція чітко підпадає одразу під кілька статей Кримінального кодексу України: розпалювання релігійної ворожнечі, наруга над історичною пам'яттю, вандалізм та хуліганство. Проти її учасниць наші правоохоронні органи вже порушили кримінальну справу. Побачимо, чим все це закінчиться. До речі, функція правоохоронців не тільки, а, може, й не стільки ловити злочинців, як попереджувати злочини. Просте і логічне запитання: як могло статися отаке серед білого дня в самісінькому центрі столиці держави?
Не віриться, щоб все це сталося так несподівано, щоб в наших органах, які так ретельно стежать за опозицією, за демократичними силами, громадянами, нічого не було відомо про цю дикунську затію.

А тепер час розставляти крапки над цим проектом під назвою Femen. Не будемо сушити голови над тим, хто саме цю потвору утворив, фінансує і спрямовує: колись все стане відомо, а в певних колах відомо й зараз. Утворив, фінансує і спрямовує той, кому це потрібно. Адже безглуздо повірити, що без цього фемінки можуть легко отримувати візи до європейських столиць, літати туди авіарейсами і мешкати в недешевих готелях, пролазити повсюдно, в тому числі на злітну смугу аеропортів.

Безперечно, свій внесок у «розкручування» цього потворного феномену внесли й наші засоби масової інформації, в більшості гнилі, куплені і продані, які просто руйнують суспільство.

Більш суттєве запитання — не «Хто конкретно?», а «Навіщо?» Я називає дві причини, хтось може назвати й інші. І ні до чого тут політичні підтексти фемінок, їхній національний антураж у вигляді українських віночків. Все значно простіше в їхніх акціях.

Перша причина в царині суспільно-політичній. Це частина сценарію перетворення нашого суспільно-політичного життя у гниле шоу, цирк, балаган, абсурд. Зокрема, все це ми бачимо і в недавно розпочатій виборчій кампанії, яку поволі теж перетворюють у поганий цирк.

Друга причина в царині моральній. Суспільство хворіє, і давно, на два психічні розлади: ексгібіціонізм та вуайєризм. В простому викладі це звучить так: оголятися і підглядати. Будь-який психіатр підтвердить вам, що це давно відомі в медицині психічні розлади. Не смертельні,але такі, які варто б лікувати. Ексгібіціонізм, в прямому, не переносному (бо й є таке) сенсі, ми бачимо на кожному кроці. Це так звані конкурси краси, це голосрака і голоцицька естрада. Всім цим аж кишить наше головне медіа — телебачення. Моя 80-річна тітка, побачивши по телевізору виступ «ВІАГРИ», запитала мене: «А хіба можна співати на сцені в трусах?». Бідна наївна тітка, яка, очевидно, мала на увазі — «в самих трусах»,Як їй второпати, що можна вже БЕЗ ТРУСІВ,

Отже, коли фемінки, поки що дефілюючи в трусах, виставляють, по-їхньому, цицьки, то взагалі-то вони оголюються сакральним місцем — грудьми, до яких МАТИ пригортає малу дитину, якими нас всіх, землян, колись вигодовували матері. І тицяти цим святим місцем в натовп — святотатство. Але що поробиш, «дайош ексгібіціонізм». Тим паче, попит гарантовано: психічний розлад під назвою вуайєризм суспільству вже прищеплено. І, очевидно, прищеплення обох розладів — це теж частина сценарію морального розкладу, деградації нації.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:гендер, Петро Антоненко, фемен, спиляли хреста


Читайте також



Коментарі (0)
avatar