реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Посольство Ізраїлю вказує українцям кого їм шанувати

Посольство Ізраїлю заявило, що Верховна Рада вирішила відзначати у 2020 році ювілеї “численних поплічників нацистів”. Цікаво, що у їхньому числі опинився навіть Максим Залізняк, який жив у XVIII столітті.

Про це мовиться у листі посольства Ізраїлю від 6 грудня, розміщеному на сторінці «Ізраїль в Україні – Israel in Ukraine» на Facebook, у відповідь на постанову Верховної Ради про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв.

Наводимо текст цього листа повністю:

"Посольство Держави Ізраїль в Україні засвідчує свою повагу Верховній Раді Україні та має часть звернутися з такого приводу.

Посилаючись на Постанову Верховної Ради 2364 від 3 грудня 2019 оку щодо вшановування ряду українських особистостей, ми рішуче протестуємо проти включення до списку численних посібників нацистів, серед яких, наприклад, Володимир Михайлович Кубійович (120 річниця з дня народження), відомий посібник нацистів, що представлений виключно як історик та картограф, також Максим Железний (так у тексті – Ред.), Василь Левкович, Улас Самчук, Василь Сидор, Кирил Осьмак, Олександр Вишинський, Василь Галас, Ярослав Старух, Андрій Мельник.
Ми вважаємо, що вшанування тих, хто співпрацював з нацистським режимом, є зневагою до пам‘ яті 6 мільйонів євреїв, знищених нацистським режимом.

Зважаючи на наші гарні відносини, ми вимагаємо переглянути включення цих суперечливих особистостей до списку людей, що буде офіційно вшановано у вашій країні.

Ми знову закликаємо Верховну Раду прийняти визначення антисемітизму Міжнародного Альянсу пам’яті жертв Голокосту".

Українська літературна газета



Теги:Коліївщина, антисемітизм, Кубійович, Улас Самчук, Україна - Ізраїль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar