реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Пора готувати вино з ірги!

Ірга - чагарник, досить розповсюджений на півдніі, але по своїй витривалості до морозів гарно росте і в нишх лісах та на дачах. Ірга приносить досить рясні плоди, схожі по виду на чорну смородину, м'які, не дуже соковиті.

З ягід ірги пресують сік. Отримані вижимки заливають водою (10% маси ягід) і настоюють протягом доби, частину віджимають, сік з'єднують з отриманою раніше частиною соку. Для приготовлення вина візьміть на кожну пляшку соку 2 пляшки води й 600-800 г цукру. Розчиніть цукор у воді й змішайте із соком. Отриману суміш злийте в сулії або барило, причому наливайте їх не до верху. Посудини закупорте через добу після наливу пробками й залийте пробки смолою. У пробці зробіть отвір, у який вставте трубку, вільний кінець якої опускається в банку з водою. Переливання сулії робіть після повного припинення тихого шумування.

Перші 7-8 днів шумування досягає найбільшої сили, потім через тиждень робиться тихіше, і каламуть поступово осідає на дно.
Коли сусло зробиться світлим, обережно перелийте його в чисту посудину, щільно закрийте цільною пробкою без отвору. У такому виді вино продовжує слабко бродити й ще більше очищається від каламуті, що сідає на дно посудини.

Місяця через три розлийте вино в пляшки, закупорте і поставте в підвал у похилому положенні так, щоб верх пляшок був звернений донизу. Вино може зберігатися 10-15 років.



Теги:ірга, атеросклероз, домашнє вино


Читайте також



Коментарі (0)
avatar