реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Перша ліцензована виноробня на півночі України

Колишню будівлю рибгоспу Борис Слабошевський (на фото) перетворив у селі Жавинка, що під Черніговом, у своєрідний замок з винним погребом, виробничим приміщенням та дегустаційною залою. Тут відкрилася крафтова, тобто домашня, виноробня – підприємство «Виноман». Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації, це є перша на півночі України ліцензована виноробня.

Власник винарні Борис Слабошевський створює крафтові вина – Шардоне, Мерло, Піно Розе, які вже отримали нагороди на фестивалі Odessa Wine Week. Він висадив у Жавинці 75 соток різноманітних сортів винного винограду, планує збільшити насадження до 1 га. Крім того, вирощує виноград в Одеській області. З винограду планує виробити близько 5,5 тисяч літрів продукції, яку реалізує у ресторанах Києва. Також він готовий приймати туристів, маючи для цього гарну терасу над затокою Десни та добірні вина, що ними можна поласувати, споглядаючи красивий ландшафт. Зможуть гості і ознайомитись з його фруктовим садом та виноградником.

Фахівці департаменту запропонували підприємству не тільки орієнтуватися на столицю, але й розглянути можливість брати участь у виставках-ярмарках, які проводяться на території області, та презентувати свою продукцію місцевому споживачу. Роз’яснено умови програми підтримки підприємців, зокрема, у частині часткового відшкодування вартості участі у виставках-ярмарках на національному та міжнародному рівнях згідно комплексної програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна» та фінансової підтримки виробників органічної продукції.



Теги:Чернігівська ОДА, виноградарство, домашнє вино, Жавинка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar