реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поміж нами, дівчатами…

Погожого зимового дня 6 січня зібралося у Гетьманській залі палацу К.Розумовського чарівне жіноцтво Батурина, Бахмача, Конотопа, Обмачева. Запросила їх на “вогник” адміністрація заповідника з метою «Поміж нами, дівчатами» презентувати надзвичайно важливу та цікаву книгу “Жіноче тіло у традиційній культурі українців”.

Головна діюча особа презентації - автор цього наукового видання - кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, член Національної спілки краєзнавців України Ірина Ігнатенко. Її наукові зацікавлення охоплюють традиційну та сучасну духовну культуру українців, жіночу історію в межах історичної етнології. Книга на табуйовану донедавна тему жіночої фізілогії за висновком експертної комісії Всеукраїнського рейтингу «Книга року», увійшла до 10-ки найкращих книг 2013 року у номінації “Візитівка: Етнологія. Етнографія. Фольклор. Соціолінгвістика”. Книга стала настільки популярною, що за рік від виходу першого тиражу її довелося видати втретє - вона побачила світ у видавництві “Інтелектуальна книга” накладом в тисячу примірників.

Слово привітання до жіночої спільноти висловила генеральний директор заповідника Наталія Реброва. Представила автора книги, чарівну Ірину Ігнатенко, науковий співробітник відділу історії Гетьманства, кандидат історичних наук, Марина Герасько.

Зі слів авторки, її потяг до всього українського та етнографічного народився ще з глибокого дитинства, від бабусі з Житомирського Полісся. Бабуся вміла лікувати, була цікавим оповідачем, тому подальша життєва дорога Ірини визначилась ще задовго до вступу на історичний факультет Київського національного факультету - бути етнологом! Мрія збулася. І ось -заслужена позитивна оцінка видання читачем. Із великим зацікавленням слухала аудиторія оповідачку, живо реагуючи на позицію авторки щодо особливостей жіночої долі в зовсім недалекому ХІХ ст… Після невимушеного спілкування, пані Ірина подарувала бібліотечному зібранню заповідника один примірник видання з авторським підписом. Всі бажаючі придбали книгу і підписали її під час автограф-сесії автора.

Головний висновок зустрічі - пізнавати себе і використовувати ті можливості, які кожній жінці дає ХХІ ст. До нових зустрічей у Батурині!



Теги:етнологія, Батурин, традиційна українська культура, жіноче тіло, нові книги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar