реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Помер видатний українець, що так і лишився хохлом

22 лютого 2017 року раптово помер видатний актор, українець Олексій Петренко. Серед більш ніж 80 кінокартин, знятих за його участю, чимало фільмів, пов'язаних з Україною. Він, зокрема, зіграв Богдана Хмельницького в українській стрічці "Чорна рада". Та головна його роль, що принесла славу - роль Распутіна...

Олексій Петренко народився 26 березня 1938 року в селі Чемер Козелецького району Чернігівської області. Жив у Чернігові. У 1961 році закінчив курс народного артиста СРСР Івана Мар'яненка в Харківському театральному інституті.

З 1961 року по розподілу Олексій Петренко потрапив до Запорізького музично-драматичного театру імені Щорса, де пропрацював два роки. З 1963 по 1964 рік він виходив на сцену Донецького обласного російського драматичного театру в Маріуполі. У 1964 році Ігор Владимиров запросив Олексія Петренко до Ленінградського театру "им. Ленсовета".

З 1977 року Олексій Васильович виступав на сцені Московського драматичного театру на Малій Бронній. Глядачі МХАТу могли насолоджуватися грою Олексія Петренко з 1978 року. У 1982-1986 роках працював з Анатолієм Васильєвим в спектаклі «Серсо». У 1991-1992 Петренко виходив на сцену театру «Школа сучасної п'єси». З 1991 року Олексій Васильович був штатним актором кіностудії ім. М. Горького.

Талановитий чоловік, він так і не став українцем, лишився в машкарі московської імперської пропаганди. Ось його слова: "Хочу поехать на родину, на Украину ... Хочу подышать их теперешним воздухом, увидеть, почувствовать, какая там жизнь. Но скажу вам: пока у власти на Украине бандеровцы и галичане - толку не будет. Они очень свирепые люди, я это с детства знаю ..."

Чуєте - "їх тєпєрієшнім воздухам"? Він талановито чує, що сьогодні і повітря стало в Україні іншим - не совєтським, не російським, а таки українським. І він у Чемері, під Козельцем, с дєтства знає бандерівців і галичан, ага. Талановито грав на сцені, а тут так збрехав! Щоправда, може знав із пропаганди...

Спочивайте з миром, земляче! Бог вам суддя!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Олексій Петренко, видатні земляки, Чемер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar