реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Польський літак з президентом був збитий російською ракетою -- висновки експертів

За повідомленнями польських ЗМІ з посиланням на рапорт, написаний за підсумками незалежного міжнародного розслідування, проведеного авторитетними західними експертами, літак Ту-154М президента Польщі Леха Качиньського був збитий у державному теракті Росії конвенціональною ракетою з термобаричною бойовою голівкою.

Рапорт вийшов окремою книгою під назвою «Смоленський злочин. Анатомія теракту »(Zbrodnia Smoleńska. Anatomia zamachu;« The Smolensk crime. The anatomy of the assassination »).

Результати цього міжнародного розслідування були опубліковані видавництвом Antyk, власником якого є Мацін Дибовський.

У рапорті представлені докази, засновані на реконструкції траєкторії польоту, показаннях свідків, авіадиспетчерів, аналізі уламків, а також дослідженні тіл жертв. Експерти провели величезну роботу. Вони використовували джерела інформації з Польщі, Росії, США та інших країн.

Як пише Gazeta Polska, експерти не вказали свої імена, побоюючись за своє життя. Автори також представили обставини, що передували теракту Росії.

Тендер на ремонт ТУ-154М в Росії і сам ремонт «суперечили всім правилами безпеки і економіки», вказують міжнародні експерти. Вони також відзначають «незвичайну активність після катастрофи», зокрема, відсутність рятувальників та швидке перекидання на місце аварії російської армії і спецслужб.

Проживаючий в Лондоні відомий англійський історик Віктор Суворов, колишній офіцер ГРУ, і професор Юджин Потіто (Eugene (Gene) Poteat), глава товариства колишніх офіцерів зовнішньої розвідки США, написали для рапорту вступну статтю. Рапорт резюмує (стор. 730) висновки міжнародних експертів:

«Причиною катастрофи був вибух термобаричної боєголовки російської конвенціональної ракети "земля-повітря" безпосередньо над польським урядовим літаком».
Кавказ-центр



Теги:Польща, тероризм, Росія, Качиньський


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Свідома брехня. Не соромно "Сіверщині" такі матеріали публікувати?
avatar