реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Половину доходів чернігівці проїдають

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IV кварталі 2009р. половину своїх доходів населення області витрачало на харчування. Про це повідомило "Сіверщину" Головне управління статистики в Чернігівській області.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на купівлю продуктів харчування 1374 грн. Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 273 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 183 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 142 грн.

Середньомісячна вартість харчування одного жителя області становила 580 грн. Щодоби середньостатистичний чернігівчанин витрачав на продукти харчування – 18,9 грн. (проти 17,7 грн. у IV кварталі 2008р.).

Однією особою в середньому за місяць спожито 5 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 20 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 19 яєць, 2,4 кг риби й рибопродуктів, 3,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 11,1 кг картоплі, 8,9 кг овочів і баштанних, 3,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,8 кг хліба та хлібних продуктів.




Теги:Харчування, домогосподарства, споживач, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar