На харчі -- більше половини доходів
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2012р. населення області витрачало на харчування більше половини своїх доходів (53,9%).
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1797 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 331 грн., на овочі, включаючи картоплю, – 286 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 268 грн., молоко, сир та яйця – 214 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 171 грн.
Середньомісячна добова вартість харчування одного жителя становила 30,5 грн.
Однією особою в середньому за місяць спожито 19 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 5 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 19 яєць, 2,3 кг риби й рибопродуктів, 3,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,9 кг картоплі, 8,9 кг овочів і баштанних, 4,5 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 11,2 кг хліба та хлібних продуктів.
У порівнянні з I кварталом 2011р. зросло споживання цукру та меду (на 14,7%), фруктів, ягід, горіхів, винограду (4,7%), риби й рибопродуктів (4,5%), молока й молокопродуктів (3,3%), хліба та хлібних продуктів (1,8%), овочів і баштанних (1,1%).
Головне управління статистики у Чернігівській області
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1797 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 331 грн., на овочі, включаючи картоплю, – 286 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 268 грн., молоко, сир та яйця – 214 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 171 грн.
Середньомісячна добова вартість харчування одного жителя становила 30,5 грн.
Однією особою в середньому за місяць спожито 19 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 5 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 19 яєць, 2,3 кг риби й рибопродуктів, 3,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,9 кг картоплі, 8,9 кг овочів і баштанних, 4,5 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 11,2 кг хліба та хлібних продуктів.
У порівнянні з I кварталом 2011р. зросло споживання цукру та меду (на 14,7%), фруктів, ягід, горіхів, винограду (4,7%), риби й рибопродуктів (4,5%), молока й молокопродуктів (3,3%), хліба та хлібних продуктів (1,8%), овочів і баштанних (1,1%).
Головне управління статистики у Чернігівській області
Читайте також |
Коментарі (0) |