реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Більше половини доходів на Чернігівщині йде на харчування

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, середньостатистична сім’я області в IV кварталі 2010р. витрачала 3017 грн. за місяць. Кожний житель щомісячно витрачав в середньому 1284 грн.

Більше половини коштів (58,6%) населення спрямовувало на харчування, більше чверті (25,5%) – на непродовольчі товари та послуги.

Найбільше коштів витрачалося, як завжди, на оплату житла, комунальних продуктів та послуг – 207 грн. (6,9% сукупних ресурсів). Значна сума щомісячно направлялась на купівлю одягу та взуття – 142 грн. (4,7% сімейного бюджету). На купівлю товарів та отримання послуг з охорони здоров’я – 87 грн. (2,8%), на зв'язок – 64 грн. (2,1%). Витрати на купівлю предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточне утримання житла становили 79 грн. (2,6%). На відпочинок і культуру в цей період населення витрачало 32 грн. за місяць (1,1% сімейного бюджету).

На неспоживчі витрати (допомогу родичам та іншим особам, купівлю акцій, сертифікатів, вклади до банків, витрати на будівництво, капітальний ремонт житла тощо) домогосподарства спрямовували 13% усіх ресурсів.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:Харчування, витрати на культуру, домогосподарства, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar