реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Полк зв'язку в Чернігові --ліквідовують!

П’ять командирів 30-го окремого Криворізького орденів Богдана Хмельницького ІІ ступеню, Червоної Зірки, Захисту Вітчизни ІІІ ступеню Румунської Народної Республіки лінійно-вузлового полку по черзі опускалися на коліно і цілували стяг. Урочисто пролунали звуки оркестру, офіцери й солдати зняли головні убори. Воїни-зв’язківці прощалися з бойовим прапором

Відповідно до директиви міністра оборони Саламатіна через кілька місяців полк буде розформовано...

Так, з сумом і хвилюваннями, полк відзначив 71-шу річницю від дня свого створення. На свято до зв’язківців прийшло чимало ветеранів полку і військ зв’язку, військовослужбовці частин гарнізону, жителі міста.

Ця частина завжди була однією з кращих в Сухопутних військах ЗС України. Це підтверджується результатами численних військових навчань, в яких військовослужбовці полку брали участь. Вони завжди на високопрофесійному рівні забезпечували зв’язок вищого командування з підлеглими частинами та з’єднаннями.

За підсумками 2008 року полк зайняв почесне друге місце серед частин Сухопутних військ ЗС України.

Формування військової частини розпочалось в перші місяці Великої Вітчизняної війни на Черкащині поблизу села Деньги. А бойове хрещення зв’язківців під командуванням полковника І.Ткаченка відбулось під час оборонних боїв у районі Ново-Санжари, Харків, Чугуїв, Калач-Донський, Котлубань.

Згодом полк брав участь в Сталінградській битві. В складі 3-го Українського фронту зв’язківці визволяли Кривий Ріг, за що полк наказом Верховного Головнокомандувача «за бездоганне забезпечення зв’язку» і отримав почесне найменування «Криворізький».

За проявлені зв’язківцями доблесть і відвагу під час визволення міста Кишинів Указом Президії Верховної ради СРСР від 20 березня 1944 року полк нагороджено орденом «Червоної Зірки». Зв’язківці визволяли від фашистів Румунію, Болгарію, Югославію. У квітні 1945 року воїни полку перетнули кордон Австрії й брали участь в боях за міста Баден та Відень. В повоєнний час до 1958 року частина дислокувалась в Румунії у місті Констанце.

Повідомляє представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Григорій Мазур.



Теги:Саламатін, полк зв'язку, армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar