реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податковий кредит по іпотеці: кому і скільки?

Право на податковий кредит надається громадянинові, який виплачує житловий іпотечний кредит за умови, якщо житло будується або отримується за рахунок іпотечного і є його основним місцем мешкання.
Розраховується податковий кредит просто. Якщо площа квартири не перевищує 100 м. кв., від оподаткування звільняється вся сума виплачених за 2009 рік відсотків. Якщо перевищує, то до неї застосовується занижений коефіцієнт, який дорівнює співвідношенню 100 м кв. до площі квартири. Припустимо, відсотки по іпотечному кредиту склали 15 тис. грн. на рік.

Якщо ви будуєте або купуєте квартиру площею 80 м. кв., то з сукупного доходу, що підлягає оподаткуванню у 2009 році, віднімаються всі 15 тис. грн. і вам повертається переплачений податок. Якщо площа квартири 120 м. кв., коефіцієнт рівний 0,83 (100:120), вам повертається податок з суми 12450 грн.

Для того, щоб отримати податковий кредит по іпотеці, необхідно надати інспекторові копії договорів про іпотечний кредит, купівлі – продажу житлового будинку (квартири), кредитного і платіжні документи, що підтверджують погашення кредиту протягом звітного 2009 року, довідку від працедавця про суми нарахованого загального оподатковуваного доходу за 2009 рік і перерахованого ПДФО.

Євгеній Карпенко, заступник начальника відділу адміністрування майнових податків ДПІ у м. Чернігові




Теги:розрахунок іпотечного кредиту, майнові податки, іпотека, податковий кредит


Читайте також



Коментарі (0)
avatar