реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податковий кредит – це реальність!

Громадяни, які бажають отримати податковий кредит, подають річну податкову декларацію про доходи до податкової інспекції за місцем проживання (за реєстрацією в паспорті) за наслідками 2010 року.
До складу податкового кредиту включаються фактично понесені витрати, підтверджені громадянином документально, а саме:

- частина суми процентів за іпотечним кредитом;

- сума коштів, сплачених громадянином на користь закладів освіти за навчання як самого громадянина, так і члена його сім’ї першого ступеня споріднення;

- сума витрат на сплату страхових внесків, страхових премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади як самого громадянина, так і члена його сім’ї першого ступеня споріднення;

- суми витрат із штучного запліднення;

- оплата вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини;

- сум коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива (пп.5.3.7. п.5.3 ст.5 Закону №889);

- суми витрат платника податку на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним (з 23.07.2010 р.).

Податковий кредит може бути нарахований резидентом, що має індивідуальний ідентифікаційний номер, а загальна сума нарахованого податкового кредиту не може перевищувати суми загального оподатковуваного доходу фізичної особи, одержаного протягом 2010 року як заробітна плата.

Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкового кредиту за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Звертаємо увагу, що у зв’язку із введенням в дію Податкового кодексу України строк подання податкової декларації для платників податку на доходи фізичних осіб установлено до 1 травня року, що настає за звітним.

Лідія Альбоща, ДПІ у м. Чернігові




Теги:усиновлення, Податки, житловий кредит, податковий кредит


Читайте також



Коментарі (0)
avatar