реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Як отримати податковий кредит

Для цього слід подати річну податкову декларацію про доходи за наслідками 2010 року до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрацією в паспорті).

Зарахувати до складу податкового кредиту можна фактично понесені витрати, підтверджені громадянином документально. Передусім це частина суми відсотків за іпотечним кредитом, кошти, сплачені закладам освіти за власне навчання чи члена сім’ї першого стулення споріднення. Окрім того, витрати на сплату страхових внесків, страхових премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, внески на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади як самого громадянина, так і членів його сім’ї першого ступеня споріднення.

Сюди ж зараховують витрати на штучне запліднення, оплату вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, кошти, сплачені за переобладнання транспортного засобу на використання таких видів пального, як моторного сумішевого, біоетанолу, біодізелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива. До податкового кредиту віднесено й витрати на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого для цього, та відсотків за ним.

Податковий кредит може бути нарахований резидентом, що має індивідуальний ідентифікаційний номер, а його загальна сума не перевищує загального оподатковуваного доходу фізичної особи, одержаного протягом 2010 року у вигляді заробітної плати. Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкового кредиту за наслідками звітного року, то таке право на наступні роки не переноситься.

У зв’язку із введенням у дію Податкового кодексу України строк подання декларації встановлено до 1 травня року, що настає за звітним.

ДПІ у м. Чернігові




Теги:податковий кредит


Читайте також



Коментарі (0)
avatar