реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Чоловіки -- зайві! За штучне запліднення ще й платять!

Відповідно до Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» платник податку має право включити до складу податкового кредиту звітного року фактично понесені ним суми витрат із штучного запліднення, незалежно від того, чи перебуває він у шлюбі з донором, чи ні.

Згідно із статтею 48 Основ законодавства про охорону здоров'я від 19.11.92 р. N 2801-XII застосування штучного запліднення та імплантації ембріона здійснюється згідно з умовами та порядком, встановленими Міністерством охорони здоров'я України, на прохання дієздатної жінки, з якою проводиться така дія, за умови наявності письмової згоди подружжя, забезпечення анонімності донора та збереження лікарської таємниці.

Вартість витрат із штучного запліднення має бути підтверджено договором, квитанціями, касовими ордерами, платіжними дорученнями тощо, які ідентифікують лікувальний заклад, платника податку та процедуру штучного запліднення.

До податкового кредиту, платник податку - жінка (з якою проводиться дія із штучного запліднення) може віднести вартість безпосередньо цих процедур.

ДПІ у м. Чернігові




Теги:Податки, щтучне запліднення, податковий кредит, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Крайне некорректное название заметки, тем более не отвечающее сути его содержания! Куда смотрит главный редактор? Или это он и сочиняет?? Тогда пора закрываться... В нормальной стране вас бы уже по судам таскали.
avatar
2
А що таке? Обходитесь же при штучному заплідненні без чоловіків. Чоловік для вас перетворється у спермовиробника...
avatar