реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Починається: полтавці перекривають трасу проти олігархічних тарифів

У Лубнах група людей з ранку, 4 січня, перекрила рух по трасі Київ – Харків – Довжанський, таким чином організувавши протест через занадто високі тарифи на газ. Активісти заблокували рух і не дали можливості водіям проїхати біля Лубен поблизу села Засулля. Про це повідомляють Факти

Акція почалася близько 9 години ранку, 4 січня, а о 9.40 планувалися збори мітингувальників проти газових тарифів під Лубенською міською радою. О 10-й ранку протестувальники повторно перекрили трасу Київ – Харків.

До учасників акції приєдналися жителі сусідніх міст Пирятин, Гребінка й Оржиця, а загадом, за даними МВС, у мітингу взяли участь близько 300 осіб.

– Акція тривала з 10.15 до 12.20. Люди рухалися пішохідним переходом, не створюючи перешкод для транспортних засобів, – уточнили в МВС.

У зв’язку з акцією протесту рух трасою було перекрито. Організатори мітингу повідомили, що розуміють – із такими заходами чимало водіїв не згодні, але іншого способу привернути увагу влади вони не бачать.

Нагадаємо, протести пов’язані з платіжками за газ, які споживачі отримали за січень 2021 року. Тарифи за розподіл у них підвищилися вдвічі. Крім того, в рахунку було вписано й зайве – споживачам додатково за опалення нарахували по 299 кубометрів.

Транспортування за новим тарифом обійдеться в 2,94 грн за куб., а з урахуванням зайвого в платіжці їм доведеться заплатити за повітря 879 грн.



Теги:газ, виборці Зеленського, олігархат, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar