реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Північну область допоможе відновити північна країна

Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Пяйві Лайне відвідала на Чернігівщині зруйновані росіянами школи і в розмові з головою Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеславом Чаусом висловила переконання, що її країна допоможе в їх відновленні.

Зараз за підтримки Посольства Фінляндії в Україні громадська організація «Освіт» реалізовує проєкт з оцінки пошкоджень освітньої інфраструктури Чернігова. За рахунок коштів, виділених посольством, вдалося провести оцінку потреб на відновлення 13 шкіл та одного дитсадка.

А ще понад три місяці в обласному центрі працює міжнародна організація «Finn Church Aid» («Фінська церковна допомога»), яка прагне допомогти повернутися дітям до навчання з урахуванням наявних ризиків. Це і психологічна допомога, і фінансування технічного обстеження пошкоджених закладів та виготовлення відповідних звітів.
Знаменно, що ця громадська організація була утворена у Фінляндії після Зимової війни з Радянським Союзом.

Фінляндія також вивчає потреби для допомоги у відновленні зруйнованих приватних будинків та багатоповерхівок. Загалом на Чернігівщині потребують швидкого відновлення понад 4 479 житлових об’єктів – це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок.

На знімку справа Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Пяйві Лайне



Теги:Україна - Фінляндія, Чернігівська ОДА, відновлення Чернігівщини, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar