реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Пишіть листи Януковичу!

Чернігівська регіональна галузева рада підприємців звернулася до глави держави та глави уряду, а також до до керівника Державного комітету у справах підприємництва М.Бродського з відкритим листом, у якому, зокрема, йдеться: «Підприємці занепокоєні наслідками змін в оподаткуванні суб’єктів підприємницької діяльності (СПД), які працюють за спрощеною системою, що передбачені проектом Податкового кодексу України.
Така негативна реакція є наслідком недостатньої роботи економічного блоку Уряду, а саме: Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва. Адже, досі не відомі наслідки таких нововведень, немає інформації про очікувані позитиви та можливі негативи, відсутня відповідна роз’яснювальна робота, а також шляхи адаптації до умов ведення бізнесу за кодексом».

Чернігівська регіональна галузева рада підприємців з питань торгівлі не може реалізувати себе у процесі взаємодії з державними органами влади. Оскільки, жодного реагування на протокольні пропозиції не отримує, представника галузевої ради у Раду підприємців при Кабінеті Міністрів України не включено, представництво Держкомпідприємництва в Чернігівській області роботу не проводить, бо перебуває у стані ліквідації

Голова галузевої ради підприємців Микола Шкурко (на фото) каже, що рада пропонує повернутися до розгляду варіанту оподаткування СПД, що працюють на спрощеній системі, за рахунок оподаткування з обігу (обороту), замість тотального переведення їх на громіздкий і складний загальний облік з постійними перевірками контролюючих органів.

А також відновити делегування представників регіональних галузевих рад підприємців до Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України та удосконалити взаємодію місцевих і регіональних галузевих рад підприємців, як по вертикалі, так і по горизонталі, між собою та органами виконавчої влади.




Теги:підприємці, Шкурко, БРОДСЬКИЙ, Сяйво, спд, податок, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar