реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Підсудний міський голова збирає підписи

На останньому судовому засіданні по кримінальній справі за вимагання та отримання хабара в розмірі 60 тис. доларів США, порушеної проти міського голови Ніжина, головуючий суддя Новозаводського районного суду Чернігова Олексій Подалюка зачитав велику кількість листів, котрі мешканці громади направили на адресу суду.

Як стверджують присутні у судовому засіданні, мешканці в листах зверталися до судді з проханням якнайшвидше завершити розгляд справи і дати громаді відповідь на запитання чи брав міський голова хабар.

Після зачитування таких листів захисники мера вирішили влаштувати провокацію з метою збити суддю з пантелику. З близьких до міського голови джерел надійшла інформація, що станом на понеділок у Ніжині по всіх бюджетних установах дана вказівка примусово збирати підписи на підтримку мера-хабарника. Працівникам, які в своїй більшості не хочуть підписуватися під таким текстом, погрожують звільненням з роботи та невиплатою заробітної плати. Всім цим процесом займається колишній особистий секретар мера пані Людмила Величко, яка до того була одним із свідків по цій справі зі сторони мера і свідчила на користь мера.

В реакцію на таких безпрецедентний випадок депутати Ніжинської міської ради направили на адресу головуючого судді по справі Олексія Подалюки звернення, у якому більш детально виклали всі обставини такого примусового збору підписів працівників бюджетної сфери і закликали суддю жодним чином не реагувати на провокації такого роду.

По суті, ті речі зі збором підписів працівників бюджетних установ, що сьогодні вчиняються у нашому місті, є безпрецедентним свідченням того, як підсудний міський голова та його оточення намагаються у будь який спосіб вплинути на суд. Ситуація з погрозами про звільнення та невиплатою заробітної плати також лягла у основу для звернення у обласну прокуратуру.

Максим БАГРІНЦЕВ



Теги:Багрінцев, міський голова, Ніжин, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar