реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Першу декомунізовану табличку зробили статистики

Першими у Чернігові нову табличку, змінену відповідно до перейменування вулиць по закону про декомунізацію, виготовило управління статистики, що знаходиться на вулиці Гончій (колишня Горького).

Як повідомив сайт Город, підприємству це обійшлося безкоштовно.

Начальник господарського відділу управління Олег Рєзніченко розповів кореспонденту, що є розпорядження міського голови про перейменування вулиці, відповідно до якого вони і змінили табличку.

Гонча - одна з найдавніших вулиць Чернігова, що зберегли свою назву. Вона походить від розміщеної тут (і збереженої досьогодні, хоча і в "добитому" стані) поштової станції, від якої і ганяли поштові екіпажі. Тому і Гонча.

Як повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» у частині перейменування об’єктів топоніміки та демонтажу пам’ятників і пам’ятних знаків у повному обсязі виконані у Варвинському, Коропському, Куликівському, Прилуцькому районах та у містах обласного значення Ніжин та Прилуки.

Пояснення до фото: у приміщенні управління статистики також знаходиться управління судової адміністрації.



Теги:декомунізація, гонча, перейменування вулиць, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar