реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перейменування вулиць продовжиться

На черговому засіданні міської топонімічної комісії відхилено пропозицію О.Стоян про перейменування вулиці Мартина Небаби на яку-небудь, аби тільки не імені козацького полковника, героя українського народу. Певно, навіть випускникам історичного факультету Чернігівського педуніверситету не завадить трохи глибше вивчати історію свого народу...

Комісія обговорила пропозиції по вшануванню пам'яті байкаря Леоніда Глібова - пропозиції, що надійшли, будуть враховані при реконструкціїАлеї героїв - планується встановлення композиції на місці будинку, де жив байкар, засновник Товариства кохаючих рідну мову, основоположник чернігівського театру. Натомість Василь Чепурний запропонував вирішити питання про демонтаж образливого для людської гідності бюсту байкарю на його могилі біля Троїцького собору та відновлення надгробку, кошти на який збирали українці Російської та Австро- Угорської імперій. Нині надгробок (без хреста) зберігається на території музею- заповідника М.Коцюбинського.

Комісія погодила сюжети для двох барельєфів на Болдиній горі замість демонтованих - на них мають бути зображені Конотопська битва та бій під Крутами. Пропонується виконкому оголосити замовлений архітектурний конкурс, враховуючи, що два відкриті не відбулися.

Робоча група у складі Олександра Коваленка, Сергія Лаєвського, Василя Чепурного та Сергія Бутка доповіла комісії пропозиції про перейменування біля 40 вулиць, як-то Ленінградська, Костромська, Тульська, Космодем'янської, Суворова тощо. Натомість пропонується у назвах чернігівських вулиць вшанувати Симона Петлюру, Андрія Карнабеда, Ганну Барвінок, Джеймса Мейса та Четвертий універсал, 1 грудня, Стародубський полк тощо. Пропозиції будуть детально обговорені на наступному засіданні комісії, а далі пройде процедура, передбачена Статутом міста.

Міська топонімічна комісія рекомендує виконкому міської ради перенести з Валу композицію, присвячену вигаданій події, прив'язаній до підпільного міськкому компартії, та братську могилу. Розглядалися також питання про демонтаж і перенесення постаменту, де був пам'ятник Фрунзе, та пам'ятників Кирпоносу і Сеньку, які комісія пропонує перенести на алею слави на Болдиній горі. Подібне чекає і пам'ятник Попудренку біля обласної бібліотеки.



Теги:декомунізація, Попудренко, перейменування вулиць, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar