реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перший парламентський вихідний -- в інтернаті

Перший парламентський вихідний народний депутат України Сергій Аверченко провів із вихованцями своєї рідної Городнянської школи-інтернат для дітей-сиріт.

За декілька днів прийде одне з найбільш очікуваних свят малечі – День Святого Миколая. До цього дня дітлахи зазвичай готуються ретельно та щиро: вчать вірші, пісні , замовляють бажання, пишуть листи Святому, з нетерпінням очікують на подарунки. А діти, позбавлені батьківського піклування, по-особливому чекають цього дня, чекають гостей, з якими мріють розділити дитячу радість від свята.

В рамках тижня доброчинності до Дня Святого Миколая Сергій Аверченко, народний депутат України VII скликання, разом з головою Правління міжнародного благодійного фонду «Майбутнє дитини» Володимиром Балдинюком відвідали Городнянську загальноосвітню школу-інтернат для дітей-сиріт. Звичайно, з подарунками. Цукерки, солодощі та електрична плита, якої не вистачало в одному з блоків сімейного типу, де діти з однієї сім’ї живуть разом незалежно від віку.

Інтернат є унікальним в Чернігівській області, адже діти в ньому проживають за принципом родинних зв’язків. Умови проживання та навчання дітей гарні. Кожна кімната є унікальною, не схожою на іншу. Але ніколи не буває зайвою увага та ласка.

«Важливо вміти дарувати радість та тепло іншим, особливо дітям» - вчили мене батьки, каже Сергій Миколайович. «А у багатьох з цих дітей немає батьків. Їм важливо кожне добре слово, кожна хвилина уваги, кожна порада та підтримка».

Так і було. Молодші школярі, привітавшись, почали декламувати вірші про Святого Миколая, показувати аплікації, іграшки, виготовлені своїми руками, дівчатка заспівали пісень, а старшокласники запросили на горнятко чаю. Вони вже знали, що Сергій Аверченко навчався в цьому навчальному закладі, тож не упустили нагоди поговорити про життя в невимушеній атмосфері. Адже з 1957 року - часу заснування школи, з неї вийшли тисячі вихованців. Були і військові, і бізнесмени. А народний депутат -- перший.

Тож говорили про все: про життєвий успіх та негаразди, про важливість навчання та фізичної підготовки, про захоплення та роботу, про шкідливі звички та мрії. Богдан, один з вихованців, поділився з Сергієм Миколайовичем мрією навчатися в військовому ліцеї, але чесно додав, що палить. Після тривалого спілкування Сергій Миколайович пообіцяв сприяти вступу юнаку до військового ліцею за умови, якщо він кине палити та буде старанним в навчанні. Про що хлопчина твердо пообіцяв. Сергій Аверченко наголосив на тому, що допомогти твердо стати на життєвий шлях одній дитині важливіше, ніж на словах обіцяти всеосяжного щастя всім знедоленим дітям.

Місцеві журналісти з редакційної групи газети «Джерело» Микола, Олександр, Богдан та Женя показували останні випуски газети, яку вони видають в інтернаті. Хлопці після тривалого спілкування пообіцяли присвятити наступний номер приїзду випускника школи-інтернату. «Ми стараємося доносити до наших однолітків історії успішних людей, таких, як Сергій Миколайович. Це надихає нас бути сильними та відповідальними».

Жодна дитина з 112 вихованців школи-інернату не залишилася поза увагою народного обранця, в тому числі і шестеро дошкільнят. І велика дяка за можливість спілкування з дітьми директору інтернату Остроносу Анатолію Степановичу.

Прес- служба народного депутата України Сергія Аверченка






Теги:діти - сироти, городня, удар, Сергій Аверченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar