реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Кадрові розклади: Обушний, Берестовий, Лазар

Обіцяного на минулий вівторок кадрового рішення по голові Чернігівської обласної державної адміністрації не сталося. Причин цьому є кілька, але відсутність взагалі кадрових рішень Президента починає вже напружувати політичні кола: крім голови Нацбанку, міністра закордонних справ та Генерального прокурора, які були не найгіршими, Президент так нікого досі й не змінив...

Однією з причин відсутності рішення є ще й те, що клани активізувалися у боротьбі за президентське рішення.

Наразі на столі в секретаріаті Президента тасуються 5 кандидатур: дві нам невідомі, а три наступні - Владислав Атрошенко робить ставку на Олега Обушного, який був у нього першим заступником, та можливо (при підтримці "УДАРу") робить запасну ставку на Сергія Берестового, який також був заступником за недовгого головування Атрошенка в ОДА.

Ще одна кандидатура - Віктор Лазар. Він не може пропонуватися "УДАРом", бо членство його там номінальне і, до того ж, він заплямував себе соратництвом з Сергієм Аверченком, який є фігурою небажаною для "УДАРу", звідки він вийшов. Вийшов, ставши завдяки "УДАРу" народним депутатом...

Сергій Аверченко намагається вигулькнути в новій політичній силі і вже брав участь у прес- конференції "Сили людей" - аморфної структури, що вже тривалий час безуспішно намагається кристалізуватися, як партія без лідера.

Віктор Лазар на базі керованої ним асоціації роботододавців також намагається вступити в якусь нову політичну силу. Його кандидатура в Адміністрації Президента, швидше всього, лоббіюється Михайлом Чечетовим.

Але після того, як Сергій Аверченко з Віктором Лазарем закрили газету "Сіверщина" - символ націонал-демократії Чернігівщини, довіри їм не буде ні від політиків української орієнтації, ні від журналістів. "Просвіта" має всі підстави заявляти, що ліквідація найстарішої української газети Сіверщини сталася руками Лазаря та Аверченка за командою з регіоналівської адміністрації.

...Зрештою, призначення, яке знову перенесено на вівторок- середу, не є таким принциповим, якщо дійсно буде реформа влади. І тоді ключовою фігурою стає голова обласної ради Микола Звєрєв, який за посадою і буде головним гравцем. Що вельми псує карти двом головним кланам Чернігівщини.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Віктор Лазар, нові кадри, Чернігівська ОДА, удар, Сергій Аверченко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
геть Лазаря! не будемо співати Лазаря!
avatar
2
Нічого не змінюється...
avatar