реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перший архієрей УПЦ МП виступив проти патріарха Кіріла

Вікарій Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, архієпископ Арцизький Віктор надіслав гнівного листа патріарху Російської православної церкви Кирилу. Його розлютив удар російських військ по Одесі.

Про це йдеться у листі опублікованому Свято-Іллінським монастирем у Telegram. Він адресований і усьому синоду РПЦ.

"Саме особистим вашим благословенням, воїнство Росії сьогодні чинить безчинство і відверту війну на суверенній території Української Держави. На величезне розчарування, на останній Архієрейській нараді в Москві, ви жодного слова не сказали про те, що потрібно припинити цю каїнову війну. Припинити ці вбивства та руйнування мирних міст та сіл!", — пише священник УПЦ МП.

Архієпископ зазначив, що через особисті амбіції патріарх Кирил втратив УПЦ МП та інші церкви в країнах "святої Русі".

"Сьогодні, коли я приїхав по закінченню комендантської години до Спасо-Преображенського Одеського кафедрального собору, побачив, що "благословенна" вами ракета РФ прилетіла прямо у вівтар храму в святая святих, я зрозумів, що спільного з вашими розуміннями в Української Православної Церкви нічого вже давно немає", — пише у листі вікарій.

Він зазначає, що "не повертається язик назвати вас "Великим Господином і Отцем", тому що ви батько, який віддав дітей своїх на погибель і вбивства!". При цьому він залишається в структурі, якою керує той ж патріарх Кіріл...

Та добре, що хоч не повтрює московські брехні про українську ракету, яка знищила Спасо- Преображенський собор Одеси. А пише Кірілу Гундяєву прямо: "Благословенна вами ракета прилетіла у вівтар"

За повідомленням інформагенцій



Теги:московський патріарх, УПЦ МП, Одеса, ракетна атака


Читайте також



Коментарі (0)
avatar