реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Перевізники починають чхати на закон

Чернігівські перевізники відмовляються перевозити пільговиків із-за відсутності компенсації

З 1-го лютого з’явилося та було зафіксовано в автобусах №1, 24 та 37 активістами «ДемАльянсу» оголошення, яке обмежує права людей пільгових категорій в користуванні громадським транспортом та порушує чинне законодавство. Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської організації партії «Демократичний Альянс»

В оголошені говориться про те, що безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті мають право пасажири пільгових категорій, при умові, якщо в салоні автобусу не більше 3 (трьох) пільговиків за час поїздки. При цьому не було вказано, відповідно з яким нормативним документом адміністрація, як було вказано в оголошені, прийняла таке рішення. Згідно зі статтею 37 Закону України «Про автомобільний транспорт» автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, окрім випадків, передбачених законом.

Членами «Демократичного Альянсу» було подано запит до управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради на отримання інформації, відповідно якого нормативного документу було встановлено та введено обмеження в перевезенні пасажирів пільгових категорій до 3-х осіб. Через день ми отримали відповідь від Вороніна В.В., в якій нам пояснили, що дана дія перевізника є незаконною і жодних рішень щодо обмеження права громадян окремих пільгових категорій на безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті Чернігівська міська рада не приймала.

Наразі управління транспорту та зв’язку проводить роз’яснювальну роботу з перевізниками щодо недопущення конфліктних ситуацій при здійсненні перевезень громадян пільгових категорій (відповідь на запит додається).

«Ми розуміємо, що наразі чернігівські перевізники не отримують компенсацію збитків з державного бюджету від перевезення пільговиків, і це теж є порушенням чинного законодавства. Тому з принципу соціальної справедливості перевізник повинен звертатися до суду і відстоювати свої права, а не порушувати права користувачів послуг.

Від цього не повинен страждати пасажир, а перевізник − порушувати закон, обмежуючи в перевезенні пільговиків», − зауважила голова Чернігівської міської організації партії «Демократичний альянс» Романова Тетяна.



Теги:Демальянс, перевізники, пільги для ветеранів, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar