реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Перевірка уряду "на вошивість"

Профспілки мають намір з’ясувати чи можливо в Україні отримати землю та вирощувати продукти власноруч, як це радить Уряд. Про це заявляє прес-служба НФПУ
Під час експерименту «Земля трудящим?» представники регіональних організацій напишуть до ста заяв у кожному регіоні на отримання землі та доведуть до громадськості результати своїх спроб отримати землю та «взятися за лопати».

«Передумовами для експерименту стала Земельна реформа, яка постійно анонсується представниками владних еліт. В українському суспільстві є чимало побоювань, що внаслідок «соціальних реформ» незахищені верстви населення будуть фінансово виснажені, і тоді відбудеться масова приватизація землі на користь олігархічних груп України та «близького зарубіжжя». Хоча відповідно до закону кожен громадянин України має право безкоштовно отримати землю. А приводом для експерименту стали слова прем’єр-міністра Азарова, який заявив, що українцям нема чого скаржитись на своє соціальне становище, а натомість – «брати до рук лопати та йти вирощувати собі продукти». От, ми і перевіримо наскільки реальним є втілення пропозицій Уряду», - заявляє голова НФПУ Мирослав Якібчук.

Юридичними підставами експерименту є ст.ст.116, 118,121, Земельного кодексу України, відповідно до яких громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності. Щоб отримати земельну ділянку у власність, громадянину Україну необхідно з відповідною заявою звернутись до органу місцевого самоврядування свого регіону.

Це є другим соціальним експериментом НФПУ. Перший соціальний експеримент, під час якого п'ятеро людей з різних регіонів України та різних соціальних кіл добровільно жили протягом місяця на суму, офіційно визнану як прожитковий мінімум в Україні – відбувся восени 2010 року.

Соціальні експерименти НФПУ відбуваються за участі Міжнародного інституту демократій.




Теги:уряд України, профспілки, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar